Oltás a bécsi boltoknál, „hirtelen felindulásból”

Bécs városa újabb oltási akcióba kezdett. A REWE kereskedelmi csoporttal megállapodott, hogy mától a bécsiek már a Billa, a Billa Plus és a Penny áruházakban, bevásárlás alkalmával is beoltathatják magukat koronavírus ellen. (A nyitó kép forrása: www.wko.at.)

Az oltóhajó, oltóbusz, oltóvillamos és stephansdomi oltókampány után itt a legújabb bécsi akció: védőoltás vásárlás közben. Az osztrák főváros és a REWE-csoport együttműködésének köszönhetően mától a bécsiek a Billa, a Billa Plus és a Penny áruházaknál is kaphatnak koronavírus elleni vakcinát. Az ideiglenes „oltókonténerek” a Billa Plus áruházak bejáratánál, a Penny áruházak a belső terében, illetve a Billa parkolójában várják a vevőket oltásra. Nem kell előzetes jelentkezés, a vásárlók így akár „hirtelen felindulásból”, helyben, spontán is dönthetnek. Az oltás mindenki számára ingyenes, és természetesen még vásárolni sem kötelező hozzá. Helyszínenként naponta körülbelül 150 embert tudnak beoltani. Akik megkapták a vakcinát, köszönetképpen egy gyömbéres-almás gyümölcslevet, vagy egy energiaitalt kapnak ajándékba.

Bécs nagy erőkkel dolgozik azon, hogy minél többen legyenek beoltva még a negyedik hullám előtt, ezt pedig úgy igyekeznek elérni, hogy ők viszik az oltást az emberekhez. Eddig 64 000 bécsi élt az időpont nélküli oltás lehetőségével.