Orbán 10: a magyar társadalom szemével

Meghívót kapott szerkesztőségünk azzal a céllal, hogy továbbítsuk olvasóinknak. Íme: online mutatja be a Friedrich-Ebert-Stiftung és a Policy Solutions „Orbán 10 Az elmúlt évtized a magyar társadalom szemével” című közös kiadványát. (A nyitó kép forrása: AFP)

A Friedrich-Ebert-Stiftung és a Policy Solutions kutatásának célja az volt, hogy feltárja: mit gondol a magyar társadalom az Orbán-kormány elmúlt tíz évéről. Az eredményekre alapozva nem csupán Magyarország általános állapotának társadalmi megítélése ismerhető meg, hanem az is, hogy a magyarok szerint mely területeken javultak vagy romlottak a körülmények az utóbbi évtizedben, melyek a kormány legnépszerűbb intézkedései és legnagyobb közpolitikai kudarcai, mely társadalmi csoportok a Fidesz legfontosabb támaszai, és miként vélekednek az állampolgárok személyes boldogulásuk esélyeiről, vagy éppen a demokrácia hazai állapotáról.

A friss kutatás bemutatását követő beszélgetésben részt vevők megvitatják, hogy mik voltak az elmúlt évtized legfontosabb irányzatai, és miként vonható meg ennek a 10 évnek a politikai, gazdasági és társadalmi mérlege.

Az április 22-én, szerdán délután négy órakor kezdődő rendezvényre itt lehet bejelentkezni (tessék kattintani!). Az eseményt Jörg Bergstermann, a Friedrich-Ebert-Stiftung budapesti irodájának társigazgatója nyitja meg, majd Bíró-Nagy András, a Policy Solutions igazgatója mutatja be az „Orbán 10 – Az elmúlt évtized a magyar társadalom szemével” című kiadványt. Ezt követően a rendezvény háziasszonya, Bombera Krisztina újságíró kéri föl

Andor Lászlót, a brüsszeli Foundation for European Progressive Studies (FEPS) főtitkárát, Lakner Zoltán politológust, szociálpolitikai szakértőt, Pardavi Mártát, a Helsinki Bizottság társelnökét és Szűcs Zoltán Gábort, a Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézetének tudományos munkatársát, hogy mondja el véleményét a múlt évtized főbb politikai, gazdasági és társadalmi folyamatairól.