Orbán a legnagyobb, futottak még: Kossuth és Széchenyi

Ha én évente egymilliárd forintot kapnék, és abból 650 millió forintot személyi juttatásokra költhetnék, vagyis, olyan helyzetben lennék, mint a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, akkor nem kizárt, hogy én is kimutatnám egy felmérésben, hogy Orbán Viktor jelentősebb államférfi, mint Kossuth Lajos és Széchenyi István.

 

Ennyi pénzért még az sem zavarna, ha a negyedik helyen, éppen hogy lemaradva a dobogóról, Petőfi Sándort kellene megjelölnöm, és ha még egy kis plusz pénzzel is megdobnának, az ötödik helyen nálam is Áder János köztársasági elnök végezne.

Az első öt helyezett százalékos eredménye a következő: 1. Orbán Viktor 18,2%, 2. Kossuth Lajos 15,5%, 3. Széchenyi István 11,8%, 4. Petőfi Sándor 9,5%, 5. Áder János 6,6%

„Ezt nem mi mondjuk, hanem a magyarok”, tette hozzá az eredményhez Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.

Nem tudjuk, hogy Szász Jenőnek mennyi jut az évi 650 millióból, amelyet az évi egymilliárd forintból gazdálkodó Nemzetstratégiai Kutatóintézet keretéből személyi juttatásokra szánt, de ha én annyit kapnék, mint Szász Jenő, akkor még azt is hozzátenném, mert ennyi pénzért bármekkora baromságot szívesen bevállalnék, hogy Orbán Viktor nem csak Magyarország, és nem is csupán az egész világ, de a világegyetem valamennyi államférfija közül a legnagyobb.

Persze, van azért egy kis hiányérzetünk. A maga idejében ugyanis Horthy Miklós kivételes államférfi volt, ezt magától Orbán Viktortól tudjuk. Hogy kivételesebb, mint Orbán, vagy csak hasonlóan kivételes, arról nincsenek hitelt érdemlő – a Nemzetstratégiai Kutatóintézet által végzett – felmérések. Lehet, hogy a mostani felmérés során csak azért nem jutott a válaszolók eszébe Horthy neve, mert lemaradtak egy brosúrával. Ők még ott tartottak, hogy ne Soros nevessen a végén. Pedig, ha én Szász Jenő helyében lennék, és jó sok pénzt felmarkolnék a magyarországi magyar adófizetők évi 650 millió forintjából, akkor bizonyára jobban odafigyeltem volna arra, hogy a határon túli magyar emberek, akiknek csak nemzetstratégiailag van közük a mi 650 millió forintunkhoz, Horthyra is szavazhassanak.

Amúgy, emlékszünk még Széles Gáborra, aki néhány évvel ezelőtt Kossuth Lajos reinkarnációjának nevezte Orbán Viktort? Akkor csak legyintettünk, mert azt gondoltuk, hogy Széles Gábor csak egy a sok hülye közül, aki feltalálta az örökmozgót.

Most már nem legyintünk: várjuk az örökmozgó részletes dokumentációját.