Orbán fenyeget: még húsz évig marad

Jakab Péter ezúttal nem Kövér Lászlót, hanem Orbán Viktort idegesítette a Parlamentben. A miniszterelnök látszólag jól bírta a kiképzést, és válaszában még azt az opciót sem tartotta kizártnak, hogy a Fidesz veszít a 2022-es választáson. „Ha bejön az önök terve, én akkor is itt maradok képviselőként. Nem szabadulnak meg tőlem, még húsz évre tervezem az együttműködést” – közölte a miniszterelnök a Jobbik elnökével.

Nem jó hír ez azok számára, akiknek fontos, hogy mi lesz ezzel a „Fidesztől ölelt kis országgal”. Orbán Viktor ugyanis nem Jakab Pétert és az ellenzéket fenyegette meg a bejelentéssel, hanem velük együtt mindenki mást. Magyarországnak nem lenne jó, ha Orbán Viktor a jövőben itt maradna közöttünk, mert még a mostaninál is jobban mérgezné a közéletet, egymás ellen uszítaná az embereket.

A lopásról nem is szólva. A Fidesz működése ugyanis a javak megszerzésén alapszik, úgy kell neki a lopás, mint más embernek az oxigén. Számukra minden szerzés nélkül eltöltött óra maga a hiábavalóság. A szisztémát annak idején még Orbán valamikori harcostársa, Simicska Lajos dolgozta ki, de Orbán volt az, aki működtette. Hogy neve is legyen a gyereknek, utóbb Nemzeti Együttműködés Rendszerének (NER) keresztelte el.

Orbán tehát a Fidesz vereségével is számol. Ez szintén egy lehetséges forgatókönyv, ezért épített árnyékállamot a Fidesz, saját sajtóval, igazságszolgáltatással, bűnüldözéssel. Ha győz a Fidesz, akkor az ország döntő többségének rosszabb lesz, ha veszít, akkor se lesz jó, mert kő kövön nem marad. Láttuk, mit műveltek a Fidesz felhergelt szabadcsapatai a 2002-i választás két fordulója között. „A haza nem lehet ellenzékben” – mondta akkor Orbán a Rákay Philip által kétmillióra becsült, felheccelt hívének. Polgári köröknek nevezett szabadcsapatok alakultak, nem mellesleg, a mostanra ellenséggé vált Jobbikkal szövetségben. Nénike-kommandók járták az utcákat, és rémhíreket terjesztettek arról, hogy miféle galádságokra készülnek a szocialisták, ha kormányra jutnak.

Most Gyurcsány a fő ellenség, vele próbálják riogatni az embereket, ő áll minden ellenzéki politikus mögött – Jakab Péter éppúgy az ő embere, mint Karácsony Gergely. Talán még Ferenc pápa is az ő kottájából játszik, mindig is gyanús volt, hogy mindkettőjüket Ferencnek hívják.

Most is hasonló békétlenség vár ránk, ha Orbán és a Fidesz veszít 2022-ben. Amennyiben nyernek, az még rosszabb lesz: folytatódik a kínai és az orosz térhódítás, az egykoron tibeti zászlókat lengető fideszesek ma a legsötétebb diktátorokkal is gond nélkül kvaterkáznak. „Nagyon kell vigyáznia az embernek, nehogy valami kisdiktátor váljék belőle”. Ezt is Orbán mondta, igaz, nem mostanában, hanem sok évvel ezelőtt, 1993-ban.

Tetszettünk volna körültekintőbbnek lenni.

Orbán tehát még húsz évig tervez a politikában. Vagyis, a belátható jövőben akkor sem lesz könnyű az élet Magyarországon, ha Orbán és a Fidesz ellenzékbe kényszerül. – Nehéz évek várnak ránk, boldog idők.