Orbán puccsra készül?

Holoda Attila Facebook-bejegyzése: Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy szoros logikai összefüggés van a legfontosabb cégek katonai (honvédelmi?) „gyámság” alá helyezése és a között, hogy hétfőn a kormány elképesztő javaslatát készülnek kétharmaddal megszavazni a semmihez sem értő fideszes szavazógépek.

Korlátlan időre átadna a parlament minden jogot a kormánynak a mostani vészhelyzetre hivatkozva. A parlament úgy adná most át a jogokat, hogy majd a kormány mondja meg, mikor van szerinte a vészhelyzetnek vége.

A törvénytervezet megtiltja a népszavazásokat, időközi választásokat és rendelkezik pl. arról is, hogy ha egy önkormányzat feloszlik, akkor is marad minden a régiben, marad a – fideszes – polgármester. Egy Btk.-módosítással pedig három évvel tervezi büntetni, ha valaki „valótlant” állít a járványról.
Gyakorlatilag Orbán teljhatalmat fog kapni hétfőtől. Orbán, aki egy hete még azzal fenyegetett, hogy nem ad fizetést a tanároknak, ha bezárják az iskolákat.
Nem csupán azért lehet összefüggés, mert a katonai irányítás bejelentése most mindenki számára érthetetlen, így ezzel foglalkozva „nem figyelnek eléggé” a második hírre, hanem azért is, mert így bármilyen kormányintézkedés azonnali és ellenkezés nélküli végrehajtása biztosítható lesz, és a katonai „gyámok” minden fontos pénzügyi forrás és logisztikai erőforrás felett azonnal rendelkezhetnek.

A cégek részvényesei helyében én azért most nagyon elkezdenék aggódni a pénzem miatt.

Orbán katonai támogatással megpuccsolni készül az állam teljes működését és a gazdaságot is?!

Ne legyen igazam!