Orbánnak megint mázlija volt: sikerekről beszélhetett rádiójában

Orbán Viktor a legszerencsésebb magyarok egyike. Ilyen mázlista miniszterelnöke még sosem volt Magyarországnak, mert mindig akkor ültetik a Kossuth Rádió mikrofonja elé, amikor sikerekről számolhat be. A miniszterelnök most azzal dicsekedhetett a Jó reggelt, Magyarország! ma reggeli adásában, hogy nagyon sikeres volt az oltási akcióhét, ezért újabb héttel meghosszabbították. Arra biztatott mindenkit, hogy vegye fel a harmadik oltást, mert, mint mondta, aki ezt megtette, „annak megmentettük az életét.”

Orbán már a legutóbbi interjújában is jó híreket oszthatott meg a magyar emberekkel, legalábbis, ami a hazai állapotokat illeti. Akkor azt mondta, hogy mi, magyarok, nem fogunk a télen fázni, ellentétben a nyugat-európaiakkal, akiknél viszont majd a férfiak is szülhetnek, mert a kormányuk elintézte nekik.

Most meg itt van az oltási hét sikere, valamint az a bejelentés, hogy a harmadik oltás felvétele tekintetében élen járunk Európában. Ez utóbbi azért is fontos, mert az első két oltás hatásfoka idővel gyengül, a harmadik oltás tehát mindenképpen szükséges a megfelelő védettséghez. Egy ideig az első két oltásban is élenjárók voltunk, de aztán visszaestünk, igaz, erről már nem beszélt a miniszterelnök, nem akart elkeseríteni bennünket, van elég bajunk enélkül is (gyenge forint, erős infláció, drága benzin).

Hál’ istennek, most megint sikerekről lehet hírt adni. Olyannyira, hogy még Müller Cecília, országos tiszti főorvos is meglepődött azon, milyen sokan álltak sorba az oltási akcióhéten. „Úgy látszik, az embereknek az előzetes regisztráció nélküli oltás jobban megfelel”, csodálkozott rá a világra Müller doktornő.

Ez a helyzet tehát oltási fronton, talán még annyit érdemes hozzátenni, hogy a kormány mintegy 5000 millió forint értékű, hamarosan lejáró szavatosságú PCR-tesztet semmisít meg. Erről, persze, nem beszélt a miniszterelnök a Kossuth Rádióban, mint ahogy arról sem, hogy e tesztek megsemmisítése 200 millió forintba kerül. Ez nem pazarlás, mint ahogyan elsőre gondolnánk, a kormány ugyanis nem pazarolja az adófizetők pénzét. Gulyás Gergelytől tudjuk mindezt, igaz, nem most mondta ezt a kancelláriaminiszter, hanem még tavaly szeptemberben, amikor arról kérdezték, hogy miért nem ingyenesek a vírustesztek.

Sejthettük volna, persze, hogy ez áll a háttérben. Vigyázni kell a közpénzre, és Orbán Viktor kormánya mindig is arról volt híres, hogy gondosan óvta/óvja az adófizetők javait, s csak olyan dolgokra költ, amelyek a közt szolgálják. A napokban derült ki például, hogy tíz év alatt 923 000 millió forintot gyűjtöttek össze a sportszövetségek és egyesületek a nyereséges cégek társasági adójából (ismertebb nevén tao), ennek nagyobb része a futballba áramlott, és véletlenül elsősorban a Felcsút utánpótlása járt jól. A tao-támogatásokkal kapcsolatos kritikákra a kormány azzal szokott válaszolni, hogy ezt a pénzt nem a közösből vették el, hanem a vállalkozók és a cégek adták össze. Mindez csak látszólag igaz, valójában egy ordas nagy hazugság. Ha ugyanis ezeket az adóforintokat nem a sportra, hanem például az egészségügyre dobhatták volna össze a nyereséges cégek, akkor most nem halmoztak volna fel újólag ezermilliós adósságokat a kórházak, lenne elég orvos és ápoló, mindemellett az alapvető higiéniai felszerelésekről sem a betegek hozzátartozóinak kellene gondoskodniuk.

Orbán Viktor arról sem beszélt a Kossuth Rádióban, hogy bár számos nyugati országban a járvány miatt szigorításokra kényszerülnek, nálunk viszont lakosságarányosan négyszer annyian halnak meg, mint amekkora az uniós átlag. Igaz, Magyarországon legalább a férfiaknak nem lesz muszáj szülniük, ami, valljuk be, marha nagy mázli, majdhogynem kész főnyeremény.