Oroszországban és Brazíliában is piacra lép a FlixBus

Folytatja nemzetközi terjeszkedését a hazánkban már jól ismert FlixBus. A gyorsan növekvő tech-mobilitási cég még az idén megjelenik az oroszországi és brazíliai piacon is.

Egyedülálló üzleti modelljének köszönhetően a FlixBus regionális buszpartnereivel együttműködve, vezető távolsági buszhálózatot alakított ki Európában és a második legnagyobb szereplővé vált az USA-ban. A vállalat a nyáron bejelentett 650 millió dolláros befektetést felhasználva meglévő és új piacokon is további növekedést tervez. A FlixBus Oroszországot is bekapcsolja a világ legnagyobb távolságibusz-hálózatába.

A FlixBus tavaly nyáron kezdte el szolgáltatását a balti államokban, most pedig tovább terjeszkedik keleti irányba. A vállalat oroszországi piacra lépésének első szakaszában nemzetközi összeköttetéseket indít. Az első útvonal szeptember 3-tól Szentpétervárt, Velikij Novgordot és Tallint köti össze. Július közepén egy belföldi útvonalat már tesztelt a FlixBus Oroszországban, és az a héten szintén az ajánlat részévé válik.

Észak-Amerika után Dél-Amerikában is piacra lépést tervez a FlixBus: zöld üzleti modelljét a világ egyik legnagyobb buszpiacára viszi. A FlixBus lehet az első olyan szereplő, amelyik Brazíliában egyszerű, megfizethető és kényelmes buszos szolgáltatást nyújt majd az ország buszpiacának megnyitását követően. A vállalat először a legnagyobb városok – Rio de Janeiro és Sao Paulo – összekötését tervezi, majd szeretne tovább terjeszkedni és országszerte elérhető hálózatot létrehozni.

A nyár elején bejelentett, több mint 650 millió dollár értékű befektetésből európai, USA-beli és további terjeszkedését finanszírozza.