Összeöltözött az új Jumpy és a klasszikus Citroen Type H

A Citroën egy másik kreatív és merész francia márkával, a le coq portiffal szövetkezett. A közös munka eredményével az április 25-én megnyíló Birminghami Autószalonon találkozhatunk. A Type H furgon hetvenedik születésnapja alkalmából a két márka egy autentikus Type H-t és egy új Jumpyt öltöztetett fel a le coq sportif színeibe. Az emblematikus Type H méltó utódja az új Jumpy, amely stílusának, kényelmének és praktikumának köszönheti népszerűségét. A két egyedi autó mobil kerékpárszervizként funkcionál és végig fogja kísérni a le coq sportif különféle eseményeit az év során.  
 
 
A 2 autó fényes fehér fényezést kapott, beleértve az összes karosszériaelemet, a keréktárcsákat és a JUMPY tetőgalériáját is, amelyen 2 kerékpár szállítható. Ezt az elegáns fehér színt kék és piros fényezésű, szögletes színes blokkok dobják fel a teljes karosszérián. Ez a színkombináció frissességet és dinamizmust kölcsönöz a két autónak, ugyanakkor szimbolizálja a két márka kötődését a tipikusan franciás eleganciához is. 
 
 
 
A két modellt bemutató videó a bourges-i CREPS kerékpárpályán, a Bonnac-la-Cote-ban található Raymond Poulidor kerékpárpályán, valamint a romilly-Sur-Seine-i le coq sportif gyárban készült. Olyan helyszínek ezek, amelyek előtérbe helyezik a francia építészet merészségét és egyedi atmoszférát teremtenek a két autó számára :   https://youtu.be/eFUZhZuy4bc 
  
A Birminghami Autószalon Citroën standján bemutatkozó tanulmányautók a le coq sportif eseményeit kísérik majd, legyen szó kerékpáros eseményekről, boltmegnyitókról, vagy a márkához kötődő személyek szállításáról. Az események a közösségi oldalakon is követhetők lesznek :  #CitroënJumpy #LeCoqSportif . 
 
 
 
Amit a Type H-ról tudni érdemes Megjelenés : 1947 Gyártás : 1948 -1981 Gyártási darabszám : 473.289 Hossz : 4,28m Típus : furgon Ajtók száma : 4 Ülések száma : 2 Innováció : az első nagyszériában gyártott elsőkerék-hajtású furgon Motor : 1911 cm3, 52 LE – 4000 ford/perc, 101km/h végsebesség 
 
 
Amit az  új Jumpyról tudni érdemes – az igényekhez illeszkedő felépítés akár 6,6 m3 hasznos térfogattal, 1400 kg hasznos terhelhetőséggel és 2500 kg vontatható tömeggel. – 3 elérhető hossz, köztük egy kompakt XS változat mindössze 4,60 m hosszal  – mindössze 1,90 m magasság a parkolóházakba való behajtáshoz  – Kategóriájának legkisebb fogyasztása  az új platformnak (EMP2) és a BlueHDi motoroknak köszönhetően – a Moduwork kínálta egyedi modularitás – érintés nélkül nyitható oldalsó ajtók – referenciaértékű menetkényelem – a használatot megkönnyítő technológiák (Visio Park, színes head up display, CITROËN Nav) – a biztonságot szolgáló technológiák (adaptív tempomat, sebességtábla-felismerés és sebességajánlás, Active Safety Brake)  

 
– számos átalakítási lehetőség, amelyek között megtalálható az Automobiles Dangel által beépített 4×4 rendszer is.