Ösztöndíjra pályázhatnak a szegény kisiskolások

Országos ösztöndíj-pályázatot hirdet a 2020/2021. tanévre az általános iskola 2-3. osztályos tanulói részére a Magyar Nemzeti Bank (MNB), az MKB Bank Nyrt. (MKB), a Waberer’s International Nyrt. és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

A pályázat célja rossz anyagi körülmények között élő, szociálisan hátrányos helyzetű, de kiemelkedő képességű, tehetséges és kitűnő tanulmányi eredményű tanulók támogatása.

Az országos ösztöndíj-pályázat részeként az idén 186 gyermek részesül összesen 77 280 000 forint támogatásban. Most a megüresedett helyekre lehet pályázni. A támogatók folyamatos kitűnő tanulmányi eredmény esetén és szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeknek az ösztöndíjat egészen a diploma, illetve a mesterfokozat megszerzéséig biztosítják az erre jogosultaknak.

A pályázati űrlap és a kért dokumentumok postára adásának határideje: 2020. szeptember 21.

A pályázatokat erre a címre várják: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, 1066 Budapest, Teréz krt. 24. Jelige: „Ösztöndíj”, a borítékon fel kell tüntetni pályázó nevét és lakcímét!

A várhatóan nagyszámú jelentkezés miatt csak a nyerteseket értesítik a pályázat elfogadásáról.

Az ösztöndíjra pályázhat minden olyan tanuló, aki a következő feltételek mindegyikének megfelel:

# a 2020–21. tanévben az általános iskola 2. vagy 3. osztályában tanul,

# a 2019–20. év végi tanulmányi eredménye jeles vagy kitűnő volt, a magatartás- és a szorgalom-értékelést is figyelembe véve (ahol csak az van, a szöveges értékelés is megfelel),

# családjában az egy személyre jutó átlagjövedelem kevesebb, mint nettó 46 000 Ft/hó – a családi pótlékot is beleértve. (A pályázónak mellékelni kell a munkáltatói igazolást, szociális rászorultságot igazoló dokumentumot, valamint az iskola véleményét, igazolását.)

A pályázati űrlap letölthető a www.gyermekmento.hu oldalról. További információ kérhető munkaidőben a ngysz@gyermekmento.hu e-mail címen vagy a +36 1 475 70 00-es telefonszámon.