Példaképek: megválasztották az év védőnőit

Évek óta díjazza a Magyar Védőnők Egyesülete a szakmabelieket, elismerendő az áldozatos munkájukat. Az idén is szülők jelölhették segítőiket „Az év védőnője” díjra. (Kép: http://www.klinikaikozpont.u-szeged.hu/obgyn/hu/vedonoi-alapellatasi-egyseg/a-vedonoi-hivatasrol.html)

Minden évben szakmai zsűri ítéli oda öt kategóriában a díjakat, az idén először a közönség is megválaszthatta kedvencét.  Összesen több mint 76 000 szavazat érkezett a kezdeményezés főtámogatója, a Sudocrem Magyarország facebook-oldalára.

A védőnők napján ünnepi külsőségek közt adták át a díjakat, elismervén és jutalmazván a legjobbakat 5+1 kategóriában.  A díjjal a Magyar Védőnők Egyesülete a hazánkban jó évszázad óta létező, sajátosan magyar foglalkozás fontosságára hívja fel a figyelmet évről évre. A védőnők feladata nem pusztán tanácsadás és a kisbabák gondozása; gyakorta szinte családtagként vesznek részt az anyák és a gyermek mindennapjaiban, nem egyszer már a várandósság korai szakaszától. Az sem ritka, hogy segítségükkel még az apákat is jobban bevonhatók a kisdeddel kapcsolatos teendőkbe.

Az idei díjazottak:

Kistelepülés kategória: Szatmáriné Bazsa Rózsa területi védőnő, Jászszentlászló

Közepes méretű település kategória: Komjátiné Kocsis Edit területi védőnő, Pomáz

Nagyváros kategória: Szabóné Kiss Éva területi védőnő, Kecskemét

Szakmai védőnő kategória: Hirlingné Joó Zsuzsanna, járási vezető védőnő, Vác

Védőnői tanácsadói közösség kategória: Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat Területi védőnők: Tóth Mónika, László Kinga, Tóthné Bajáki Rozália, Mihály Imréné, Nagy Erika, Endre Csilla, dr. Szendreiné Lőrincz Angéla, Vidács Tímea, Rigó Renáta, Huczka Anita. Iskolavédőnők: Uljanics-Tóth Tímea, Tarjányi Gabriella, Tarnóczki Sándorné, Surányiné Pap-Ferenc Izolda, Szolnoki Irén, Nagyné Erdélyi Sarolta

Közönségdíj kategória: Harcsa Péterné területi védőnő, Tata (a képen).