A vadonatúj Hyundai KONA megérkezett

 

  • A vadonatúj KONA a Hyundai SUV megbízhatóságára épít, a márka iránti érdeklődés fokozásának és új vásárlók elérésének haladó szellemű megközelítésével, valamint annak a célnak a fenntartásával, hogy 2021-ig első helyre kerüljön Európában az ázsiai gépkocsigyártók között.
  • A vadonatúj KONA karcsú, erős formatervet kínál full LED ikerfényszórókkal, kéttónusú tetővel, tíz különböző és egyedi színválasztékban.
  • Az ülések és a kormánykerék színes varrása, valamint a légbeömlők körüli kiemelések a KONA belső terét mintegy másodlagos bőrréteggé alakítja, mely láthatatlanul védelmezi tulajdonosát a külső behatásoktól.
  • A KONA igazi SUV négykerék-meghajtással, hétfokozatú duplakuplungos sebességváltóval (DCT) és a Hyundai legújabb erősorrásaival: a modern turbómeghajtású benzinmotoroktól a legújabb generációs dízeltechnológiáig.
  • Az új, és a Hyundainál először elérhető reflexiós üvegből készült head-up kijelző osztályelső fényerősséggel a járművezető szempontjából lényeges információkat közvetlenül a vezető látótengelyében mutatja.
  • A Display Audio – a Hyundai következő újdonsága – az utasok számára elérhetővé teszi az Apple CarPlay és az Android Auto alkalmazások használatát a 7-hüvelykes kijelzőn.
  • Az új, nagyteljesítményű Krell hangrendszer nyolc hangfalat és egy erősítőt foglal magában, melyek koncerttermi hangminőséget biztosítanak minden utas számára.
  • A KONA széles skálájú aktív biztonsági felszereltséget kínál, beleértve a gyalogosfelismerő móddal is rendelkező autonóm vészfékező rendszert.

 

A vadonatúj KONA nem csupán egy új autó a Hyundai által alapított SUV-kategórián belül – fontos mérföldkő számunkra, mellyel 2021-ig az első helyre akarunk kerülni Európában az ázsiai gépkocsigyártók között” – nyilatkozta Thomas A. Schmid, a Hyundai Motor Europe ügyvezető igazgatója. “Igazi SUV-génjeivel, jövőt idéző formatervével és prémium funkcióival a KONA a modern ügyfelek életmódját tükrözi, növeli a márka vonzerejét és új ügyfeleket vonz.”

 

A Hyundai Kona megérkezett! Tiéd a világ, te irányítasz

A Hyundai Kona megérkezett! Tiéd a világ, te irányítasz

A Hyundai Kona megérkezett! Tiéd a világ, te irányítasz

A Hyundai Kona megérkezett! Tiéd a világ, te irányítasz

A Hyundai Kona megérkezett! Tiéd a világ, te irányítasz

A Hyundai Kona megérkezett! Tiéd a világ, te irányítasz

A Hyundai Kona megérkezett! Tiéd a világ, te irányítasz

A Hyundai Kona megérkezett! Tiéd a világ, te irányítasz

A Hyundai Kona megérkezett! Tiéd a világ, te irányítasz

A Hyundai Kona megérkezett! Tiéd a világ, te irányítasz

A Hyundai Kona megérkezett! Tiéd a világ, te irányítasz

A Hyundai Kona megérkezett! Tiéd a világ, te irányítasz

A Hyundai Kona megérkezett! Tiéd a világ, te irányítasz

 

A Hyundai Motor jövőbe mutató megközelítéssel bővíti SUV-kategóriás modelljeinek számát

A Santa Fe 2001-es elindítása óta a Hyundai Motor több mint 1.4 millió SUV modellt értékesített Európában, és ezzel a SUV szegmens meghatározó márkávájá vált. A Hyundai legnépszerűbb SUV modellje Európában a Tucson, 2015-ban került a kereskedésekbe – azóta több mint 200 ezer járművet értékesítettek. A B-szegmens SUV új modelljével most a Hyundai SUV családja négy tagúra bővül a Grand Santa Fe, a Santa Fe és a Tucson után. A vadonatúj KONA igazi SUV modell, merész és jövőt idéző formatervvel, prémium jellemzőkkel, hálózati kapcsolódással és a legújabb biztonsági technológiákkal. A modern városi ügyfelek életmódját tükrözi és magabiztosan képviseli vezetője kijelentését: Ön vezeti, ön határozza meg.

A vadonatúj Hyundai Kona fontos mérföldkő a márka számára, mellyel 2021-ig az első helyre akar kerülni Európában az ázsiai gépkocsigyártók között, 30 új modell és modellvariáns bevezetésével

 

Karcsú, erős külső

A vadonatúj KONA eleje erőt és tekintélyt sugároz, a Hyundai új márkajegye, a kaszkádos hűtőrács révén. Az új iker-lámpatestek a LED fényszórók fölött elhelyezett nappali menetfénynek köszönhetően erősítik a megjelenést. Az első különálló lámpatestek karcsú, éles vonalakkal magabiztos, jövőt idéző megjelenést kölcsönöznek a járműnek. Az autó merész első és hátsó kialakítását még hangsúlyosabbá teszi a széles, erőt sugárzó karosszéria A KONA kéttónusú tetejével és a tíz jellegzetes külső színválasztékával számos sajátos kombinációt kínál szinte bármely egyéni stílus kedvelőinek.

 

Elegánsan testreszabott belső tér

A belső teret a műszerfal tetejét puha felületei jellemzik, amelyek érzéki és kifinomult érzetet adnak, míg a sötét színű részek a technológiailag erőteljes karaktert tükrözik. Ezt jelentős tágasság és átláthatóság egészíti ki. A különböző színvilágok közötti választási lehetőség és az ezekhez illeszkedő varrások az üléseken és a kormánykeréken a belső tér kialakításánál meghatározó kifinomultságot és a részletekre való odafigyelést tükrözik.  

 

A legkorszerűbb erőforrások és négykerék-meghajtás

A KONA kezdettől fogva választási lehetőséget kínál két turbó feltöltésű, kis-hengerűrtartalmú alacsony-magas forgatónyomatékkal és kiváló üzemanyag-hatékonysággal bíró benzin hajtómű között: a szabványos 1,0-literes T-GDi hatfokozatú kézi sebességváltóval (MT) és 120 lóerővel (88 kW) (kombinált üzemanyag-fogyasztás (előzetes, célérték): 5,3 l/100 km; CO2 kombinált (előzetes, célérték): 119 g/km*)[UJ1]  vagy a nagyteljesítményű 1.6-literes T-GDI 177 lóerővel (130 kW) és a Hyundai saját fejlesztésű hétfokozatú duplakuplungos sebességváltójával (7DCT), valamint négykerék-meghajtással (kombinált üzemanyag-fogyasztás (előzetes, célérték): 7,3 l/100 km; CO2 kombinált (előzetes, célérték): 169 g/km*)[UJ2] . A KONA választható négykerék-meghajtása mindenfajta vezetési helyzetben támogatja a járművezetőt, akár 50%-kal nagyobb nyomatékkal a hátsó kerekeken, pl. hóban[UJ3] , murvás és természetesen átlagos útfelületen egyaránt. 2018 nyarán a Hyundai piacra dobja a hatékony, 1,6-literes dízelmotorok következő generációját a KONA-hoz, mely hatfokozatú kézi sebességváltóval, illetve a Hyundai hatékony, gyors reakcióidejű 7DCT-jével is elérhető less és a négykerék-hajtás is választható hozzá.

 

Head-up kijelző és kapcsolódási lehetősége

Elsőként a Hyundainál a KONA új head-up kijelzője közvetlenül a vezető látótengelyében vetíti ki a legfontosabb közlekedési információkat. Az osztályelső fényerősség és a nyolc-hüvelykes képméret lehetővé teszi nemcsak az akadálymentes nappali látási viszonyokat, hanem a gyorsabb információfeldolgozást is, miközben az előttünk levő útszakaszra figyelhetünk. Az okoseszközök igen nagyfokú kapcsolódási lehetősége is hozzájárul a vadonatúj KONA vonzerejéhez. A választható nyolc-hüvelykes infotainment rendszer az összes navigációs, média és kapcsolódási lehetőséget magában foglalja, támogatva mind az AppleCarPlay, mind pedig az Android Auto hozzáférést. A rendszer hétéves ingyenes LIVE Services előfizetéssel jár, mely valós idejű friss információkat szolgáltat az időjárásról, a forgalomról, a sebességmérő kamerákról, valamint az érdeklődéstől függően internetes keresési lehetőséget. A Hyundai további újítása a KONA esetében a Display Audio: az utasok okostelefonjuk tartalmát kivetíthetik a rendszer hét-hüvelykes kijelzőjére az Apple CarPlay vagy az Android Auto segítségével. A funkciónak köszönhetően használhatják telefonjuk beépített navigációs lehetőségeit, telefonhívásokat bonyolíthatnak, üzeneteket írhatnak vagy hallgathatják kedvenc zenéjüket. A rendszer a belépő szintű ügyfeleknek könnyebb kapcsolódási lehetőséget biztosít. Választható extraként rendelhető az indukciós mobiltelefon töltő (Qi standard), amely kényelmes, vezeték vélküli töltést biztosít az erre alkalmas mobiltelefonkészülékekhez.

 

A legújabb biztonsági tartozékok és nagy szilárdságú acél karosszéria

Jóllehet, a vadonatúj KONA-t az aktív, egyéni életmódot folytató emberek számára tervezték, az autó az utasaira is rendkívüli figyelmet fordít. A biztonsági tartozékok közé tartozik a Hyundai autonóm vészfékező rendszere gyalogosfelismerő móddal, a holttér-figyelő rendszer, a mögöttes keresztirányú forgalom felügyelet, az aktív sávtartó rendszer, a vezető éberségének csökkenésére figyelő rendszer, a statikus kanyarvilágítás és az intelligens távolsági fényszóró vezérlés.

A Hyundai az egyetlen gépkocsigyártó, amely saját maga gyártja az acélt járműveinek globális méretű gyártásához, ami nagy előnyökkel jár a vadonatúj KONA esetében, mivel az erős, ugyanakkor könnyű karosszériával rendelkezik, ami javítja a menetdinamikai teljesítményt, valamint a nagy szilárdságú acél a forró sajtolás és a 115 méteres szerkezeti ragasztóanyag széles alkalmazása révén az utasvédelmi teljesítményt is fokozza.


 [UJ1]tbc by product marketing/ HMC

 [UJ2]tbc by product marketing/ HMC

 [UJ3]tbc by product marketing/ HMC

 

Az autó bemutatását hamarosan folytatjuk! >>>