Plusz egy üléssort kaphat a vadonatúj Lexus RX

PLUSZ EGY ÜLÉSSORT KAPHAT A LEXUS RX

2017-07-08 aztaCARom Mondani

Valódi hiányt pótolna, és komoly keresletet elégítene ki a Lexus RX hétszemélyes kivitele. Japán újságírók tudni vélik, hogy prototípusa még az év vége előtt bemutatkozhat.

Három üléssoros prémium szabadidőjármű? Mi sem természetesebb annál, a gyártók egy részének kínálatában is megtalálható a presztízst a praktikummal elegyítő modellvariáns. A Lexus maga is kínál nagycsaládokat kiszolgálni képes modellt: az észak-amerikai piacon forgalmazott GX és LX modellek rendkívüli kényelemben szállítják a vezetőt és hat-hét utasát. Csakhogy ezek az említett típusok robusztus terepjárók, alvázas konstrukciók, amelyeknek megvan ugyan a helyük és szerepük a piacon, de nem lehetnek komoly versenytársai a városi crossovereknek és luxus SUV-nek. Globális sikerre sokkal inkább számíthatna egy önhordó karosszériás, áramvonalas és főleg hibrid hajtáslánccal is elérhető típus – az említett óriásokat kizárólag V8-as benzinmotorokkal kínálja a márka.

A Lexus – szinte mindenkit megelőzve – már 2003-ban vázolta a három üléssoros, középkategóriás szabadidőjármű tervét. A HPX tanulmányautóból akkor nem lett semmi, mivel egész egyszerűen egy évtizeddel megelőzte korát, túl merész >>>