Pop-up medence és zöld egy bécsi kereszteződésben

A bécsi 7. és 15. kerületet összekötő kereszteződés a helyszíne annak az új kezdeményezésnek, aminek részeként a többi között egy nagy zöldterület, egy úszómedence és egy „busz-labor” nyújt üdítő változatosságot a meleg nyári hétköznapokon – augusztus végéig. (Kép: © ArtVan – Kurt van der Vloedt)

Bécs városa egy kísérlettel szeretné enyhíteni a forró nyári napokat, egyúttal pedig egy szokatlanul érdekes élményben részesíteni a városlakókat. A „Gürtelfrische WEST” nevű kezdeményezés augusztus 8–30. között a 7. és 15. kerület határán kapott helyet. Ott létesítettek a kereszteződés helyén egy nagy, elkerített, pihenésre alkalmas füves területet, fekvőalkalmatosságokkal, gasztronómiai egységekkel és egy kisebb úszómedencével. A vírushelyzet miatt a medencében egyszerre csak kevés ember tartózkodhat, viszont reggel 10-től este 8-ig nyitva tart, így mindenkinek van lehetősége csobbanni egyet a vízben. Az érdeklődőket színes programkínálattal várják a táncos eseményektől, koncerteken és felolvasásokon át a DJ-estekig, melyek a pop-up színpadon kapnak helyet.

A biciklisek ingyenes kerékpár-ellenőrzési szolgáltatást vehetnek igénybe. A szintén a helyszínen parkoló „Helyre van szükségem!” mottóval ellátott autóbuszban művészeti workshopokat és rendezvényeket tartanak városi témában. A „busz-laborban” igény szerint egy ingyenes éjszakát is el lehet tölteni, ha elég szellemes igénnyel áll elő az önjelölt, aki kellő módon indokolja: miért pont őt válasszák. A kezdeményezés célja a 7. és 15. kerület közötti térbeli és szociális kapcsolat erősítése. Mindkettő a legsűrűbben beépített bécsi városrészek közé tartozik, ami miatt növekvő igény mutatkozik a zöldfelületek bővítésére.  A „Gürtelfrische WEST” programra a belépés ingyenes.

A programlista itt érhető el, német nyelven.