„Média a Tehetségekért”-díj – megszüntetett lap munkatársa is nyert

„Ha egyszer a gyerekeink tehetségesnek születtek, a saját állapotunk miatt nem vehetjük el tőlük a tehetségüket” – mondja két mozgássérült szülő Lukács Gabriella díjnyertes riportjában, az RTL Magyarország Fókusz című műsorában.

A kitüntetettek.

A „Média a Tehetségekért”-díjjal a MOL és a tehetségeket felkaroló Új Európa Alapítvány már ötödik éve jutalmazza azokat az újságírókat, akik írásaikkal, riportjaikkal segítik a fiatal művészek, tudósok és sportolók megismertetését.
Lukács Gabriella a „Rendkívüli tehetségek rendkívüli helyzetben” című cikkével a „Média a Tehetségekért”-díj pályázat tv/videó kategóriájában nyert első díjat, míg a rádió kategória első helyezettje Zanati Zsófia lett, a Magyar Katolikus Rádió „Görbeország” című riportjával, amelyben Mohos Zsófia fotográfussal beszélget az általa megörökített, eltűnő vidéki világ hangulatáról.

A nyomtatott sajtó jelöltjei között Szám Katalin, a Képmás magazin újságírója „A zongora hercege: Boros Misi” című interjújával ért el első helyezést, amelyben a tizenhárom éves, Virtuózokban felfedezett zenészt és annak hátországát mutatja be. Az online pályázati anyagok között Hercsel Adél Zilahi Márton 12 éves középpályásról szóló cikkét találta legjobbnak a zsűri, mely „Kezet fogtunk, és már vitte is a gyereket az Arsenal” címmel jelent meg a hvg.hu-n.

A 300 ezer forinttal díjazott kategóriaelsőket, valamint a 200 ezer forinttal jutalmazott második helyezetteket és 100 ezer forinttal elismert harmadik helyezetteket összesen több mint 200 pályázó közül választotta ki a zsűri, Bódis András, a Heti Válasz főszerkesztő-helyettese, Illényi Balázs, a HVG korábbi szerkesztője, valamint Keresztes Ilona és Mezei Dániel, az MTVA munkatársai.

Online kategória

1.hely

Hercsel Adél (hvg.hu)

Kezet fogtunk, és már vitte is a gyereket az Arsenal

2. hely

Szász Emese (fidelio.hu)

Hogy telik egy balett szakos egy napja?

3. hely

Tóth Csaba (nlcafe.hu)

Fekete Ádám: „Nem mindig a mozgássérültségemből dolgozom a színpadon”

 

Nyomtatott kategória

1. hely

Szám Katalin (Képmás)

A zongora hercege: Boros Misi

2. hely

Sárdi Krisztina (Magyar Idők)

A rossz alvó is álmodik

3. hely

Borbély Zsuzsa (Népszabadság)

Gimnazista kutatónők

 

Rádió kategória

1. hely

Zanati Zsófia (Magyar Katolikus Rádió)

Görbeország

2. hely

Balla Ferenc (Muzsikus Rádió)

A legifjabb műfordító

3. hely

Lázár Anita és Major Gyula (Csaba Rádió)

Isten adta tehetség

 

TV-videó kategória

1. hely

Lukács Gabriella (RTL Magyarország)

Rendkívüli tehetségek rendkívüli helyzetben

2. hely

Urbán Gergő (M4 Sport)

Elekes Emese BAJNOKarc

3. hely

Kisistók Tímea és Borka Péter (Makói Városi Televízió)

…ahol álmomban jártam