Szeged, a DIGI új zászlóshajója

Augusztus közepétől a DIGI szegedi ügyfelei maradéktalanul élvezhetik otthonaikban a csúcstechnológiás optikai rendszer nyújtotta előnyöket, mivel az egykori Invitel-előfizetők csatlakozhatnak a DIGI hálózatához, azaz – ahol a technológia ezt lehetővé teszi – a DIGI magas színvonalú szolgáltatásaihoz. Az újonnan csatlakozó DIGI-háztartások számára elérhető lesz a szolgáltatások teljes spektruma, ideértve az 1 GB/mp letöltési sebességet, sokféle tévécsatornát és a DIGIMobil használatát is.

A múlt években a DIGI hálózatfejlesztési tevékenysége eredményeként hazánk legsűrűbben lakott települései technológiai szempontból alkalmasakká váltak, hogy a DIGI saját optikai rendszeréhez tudjanak csatlakozni. Ennek köszönhetően a használók zavartalanul élvezhetik a kiváló minőségű televíziót, internet- és vezetékestelefon-szolgáltatásokat – rendkívül kedvező áron. A vállalat augusztus közepétől a volt Invitel-ügyfelek számára lehetőséget ad, hogy előfizetőként csatlakozzanak a DIGI száloptikai hálózatához, optikai kábellel az otthonukig (FTTH). Így a vállalat még több szegedi háztartás számára kínálhat teljes körű szolgáltatást, beleértve az 1000 MB/mp sebességű internet-hozzáférést és a mobiltelefon szolgáltatást.

A múlt 10 évben a DIGI tetemes beruházásokat hajtott végre a Dél-Alföld regionális fővárosában, Szegeden, amely megannyi izgalmas kulturális eseménynek ad otthont. Csakúgy, mint több más hazai nagyvárosban, a DIGI Szegeden is megvásárolta az egyik helyi szolgáltatót 2010-ben, s ezzel látványos technológiai fejlesztések sora kezdődött a lakóterületeken.

A vezetékes és internet-szolgáltatások kezdeti, bevezető szakaszát hamar felváltotta a magasabb színvonalú technológiát képviselő optikai hálózat létrehozása. Az optikai rendszer kiépítése először a sűrűn lakott területeken történt meg: a kábeleket első lépésként az épületekbe, lakótelepekre vezették be, ahonnan később közvetlenül az előfizetők otthonaiba telepítették. A száloptika lakásokba telepítésével megtörtént az eddiginél gyorsabb, szélessávú internetelérés kiváló minőségben, a technológiai beruházások révén pedig az otthonokig kiépített hálózat (FTTH) Szeged-szerte elérhetővé válik lakossági és üzleti célokra egyaránt.

Az egykori Invitel-szolgáltatást használók technológiai és előfizetői becsatornázásának legnagyobb előnye, hogy az ügyfelek ezentúl ugyanolyan magas minőségben élvezhetik a szolgáltatásokat, kiváló ár–érték arányban, mint a DIGI már meglévő előfizetői. A szegedi infrastruktúra-fejlesztés következő lépéseként a DIGI megszünteti a rézkábeles hálózati elérést, amely kis arányban ugyan, de még jelen van az előfizetők otthonaiban, és amely nem feltétlenül garantálja a gyors, zavartalan, kiváló minőségű szélessávú internet szolgáltatást.

A DIGI távközlési kínálatát tekintve tavaly májusban látványos bővítés történt: akkor kezdődött meg az 50-es körzetszámú DIGIMobil-szolgáltatás. Szegeden a lakott területeken csaknem teljes a lefedettség, ennek köszönhetően az új DIGI-előfizetők már felfedezhetik, tesztelhetik a DIGIMobil nyújtotta előnyöket.