Újabb telefoncsoda: az okos Galaxy A31

Sokoldalú Quad kamerával, Infinity-U kijelzővel és hatalmas, 5000 mAó kapacitású akkumulátorral jelent meg a Samsung Galaxy A31 okostelója, tovább bővítvén a Galaxy A-sorozatot.

A Galaxy A31 6,4 colos Infinity-U kijelzője a széles képaránynak köszönhetően a tartalom kávától káváig kitölti a képernyőt. A legjobb videók, játékok és élő közvetítések lenyűgöző FHD+ Super AMOLED minőségben jelennek meg. A kijelző egy mindössze 8,6 mm vastag vázba épül be, így könnyedén belesimul a felhasználók tenyerébe.

A legifjabb 48 megapixeles főkamerájával nagy felbontású képek és videók készíthetők lenyűgöző minőségben. A 123 fokos látószögű, 8 MP-es, ultraszéles kamerával pedig még több részlet örökíthető meg. Az 5 MP-es makro kamera a tiszta közeli felvételeket, míg az ugyanekkora teljesítményű mélységérzékelő a népszerű „élő fókusz” módot kínálja gazdájának. (A szerk. megj.: felvetődik a kérdés, hogy miért nevezzük ezeket a készülékeket telefonnak, amikor sokkal inkább – de legalább felerészt – profi fényképezőgépek…)

A hosszúra nyúlt hétköznapok változatos kihívásaihoz olyan eszközökre van szükség, amelyek hosszú ideig képesek működni. A Galaxy A31 5000 mAó kapacitású akkumulátorával az üzemidőbe belefér a streamelés, a tartalmak folyamatos megosztása és rengeteg játék is. Alacsonyabb töltöttségnél a 15 wattos gyorstöltéssel akár már 30 perc alatt egy egész napra elegendő töltést kap a készülék.

A Galaxy A31-et továbbfejlesztett nyolcmagos processzorral, 4 GB memóriával és MI alapú Game Booster technológiával látták el tervezői, akik azt is közölték, hogy az alapban 64 GB belső tárhely mellett a készülék kapacitása akár 512 GB-ig bővíthető.

A Galaxy A31 hardveres és szoftveres védelmének őre a Samsung Knox biztonsági rendszer. A kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasó biometrikus azonosítást kínál, miálta a képernyőzárat csak a telefon tulajdonosa oldhatja fel.