Jól hangzik: Szerelembe esni Budapesttel. Akár ezt is adhatták volna az üzemeltetők az újjászületett Spoon hajó jelszavának: Szerelembe esni a Dunával. E sorok írójának meggyőződése, hogy nem eléggé használják/használjuk ki e gyönyörű folyam adottságait.
Amikor másfél évtizede megnyitott a Spoon, szakmai szenzációnak számított. Néhány éve aztán bezárt, hogy az új vezetés felfrissítse, ismét vonzóvá tegye. A panoráma és a helyszín páratlan: a luxusszállodák tövében, a Dunán ringatózik a hajó.
Gondolnánk, hogy csak külföldiek járnak ide, ám születésnapot ünnepelni, kinevezésnek örülni, házassági évfordulón elandalogni – honfitársaink is kedvelik a helyet, amint azt nem is oly’ rég megtapasztaltam. Nyilvánvalóan nem mindennapi étkezésre, inkább alkalomra, de hát ez természetes a jelenlegi jövedelmi viszonyok között.
Amolyan „kozmopolita fine bistro” (—> étterem, ahol ízletes, minőségi szezonális alapanyagokból készült finom falatokra számíthatnak a vendégek egy viszonylag szűk kínálat alapján…) ez, ami jól ötvözi a hagyományos magyar kortárs konyhát az aktuális nemzetközi kínálattal. Szerethető, közérthető bisztrókonyhaként aposztrofálja a helyet az üzemeltető Eventrend Group, ahol a szakmai vezető Szabó Ákos, a séf pedig Fekete Tibor.
A cél – miként a minapi sajtótájékoztatón elhangzott –, hogy egy itteni látogatás a turisták és a hazai vendégek számára a „kihagyhatatlan budapesti pillanatok” közé sorolódjék, és amiről várhatóan nem csupán a magas színvonalú és kiváló minőségű szolgáltatás gondoskodik, hanem az egyedülálló panoráma is. Mert gyönyörű ám a mi pest-budai Duna-partunk éjjel-nappal és télen-nyáron egyaránt!
A Spoon megfiatalodása azzal is együtt járt, hogy felfrissült a belső kialakítása, berendezése. A különféle hangulatú termek, a teraszok, a bárpultok, izgalmas világítótestek, a sok-sok növény kellemes környezetet teremtenek, hangulatosan illeszkednek a külső látványhoz. Az 1600 négyzetméternyi vendégtér minden szegletéből megcsodálható még a helybélieket is lenyűgöző panoráma.
A rendezvény-helyszínként működő hajó à la carte éttermi szolgáltatásokkal bővült. Bár egy sor felújítás történt az utóbbi időszakban, sikerült megőrizni a Spoon eredeti stílusjegyeit.

Nem csupán szakmai körökben egyre többet hallani az immár jó három évtizede működő, időközben vendéglátó nagyhatalommá előlépett Eventrend Groupról: jó nevű kávéházakat, éttermeket, szállodákat üzemeltet, keresett rendezvényszervezővé lépett elő. A cégcsoport 31 egységében mintegy nyolcszázan dolgoznak.
Az itthon és Csehországban honos Eventrend-csoporthoz kötődik a többi között a budapesti Gundel étterem, a New York, a Centrál, a Főőrség kávéház, a Városliget Café, a Séf Asztala, a Symbol, a Groupama Aréna, a Müpa catering szolgáltatása, emellett 24 budapesti helyszínen jó háromszor annyi egyedi rendezvényterem is.