Sziget ingyen, harmincadszor – Bécsben

Az idén harmincéves Dunasziget-fesztivál „Ünnepeljünk együtt!“ mottóval péntektől háromnapos szülinapi bulira hív. Ami 1984-ben családias tavaszi fesztiválként kezdődött, mára Európa legnagyobb ingyenes szabadtéri rendezvényévé nőtte ki magát. A közönséget az ausztropop képviselői mellett nemzetközi sztárok szórakoztatják majd. A fellépők sorában a többi között olyan nagy neveket találunk, mint Otto Knows, Rea Garvey, DJ Antoine, Amy Macdonald és Zucchero. A hatszáz órányi pop, rock, alternatív, house, hip-hop, elektronikus, country, sláger- és népzene mellett kabaréműsor, illetve gyermek- és sportprogramok is várják a közönséget. A kerékpáros akadálypályán naponta háromszor profi freeride-kerékpárosok mutatják be tudásukat; a bátrabbak saját ügyességüket is próbára tehetik majd. Egy tíz méter magasban kifeszített, negyven méter hosszú kötélpályán pedig a legkülönfélébb akadályok várnak a kalandvágyókra.

Az osztrákok Besenyei Pétere, Hannes Arch egykori Red Bull Air Race bajnok szombati repülőshowja minden bizonnyal az égre vonza majd a tekinteteket. Akit mégis inkább a mélység csábít, kipróbálhatja a bag jumpot: a gigantikus légpárna remek alkalmat kínál egy jó kis adrenalinlöketre szabadesés közben.

A város szívében zajló rendezvény nemcsak értékes zenei impulzusokat és kikapcsolódási lehetőséget ad Bécsnek, de fontos gazdasági tényező is. Évről-évre százezrek látogatnak el az ingyenes szabadtéri fesztiválra, melyből az osztrák fővárosnak közel 50 millió euró haszna származik. A Wien Tourismus adatai szerint ez a rendezvény 50 ezer szobafoglalást generál.

This entry was posted in Egyéb kategória. Bookmark the permalink.