Szijjártó szerint mindenki hülye, csak mi vagyunk helikopter

Szijjártó Péter külügyminiszter szerint globális támadás zajlik hazánk ellen, a liberális mainstream fake news keretében támadt Magyarországra. Minden törvényünbe belekötnek, legutóbb a pedofiltörvényt pécézték ki maguknak, pedig abban még Áder János államfő sem talált kivetnivalót. Mi, magyarok, hiába fordítottuk le több nyelvre is a törvényt, annak tartalma senkit sem érdekel, el sem olvasták, mi van benne, csak nyomják a propagandát. Irigyelnek bennünket, mert gyorsabban fejlődünk, mint a méjnsztrímesek, és a járványt is jobban kezeltük, mint ők.

Ebben foglalható össze a külügyminiszter mondandója, amelyet nemcsak a Kossuth Rádióban, de bárhol képes előadni, ahol mikrofont és kérdezőnek látszó személyt lát maga előtt.

Igazad van, Péter, ezek a tuggyukkik csak irigykedni tudnak. Meg hanyatlani persze, ahhoz értenek igazán, mert az az ő valódi terepük. De főleg az irigykedés, mert mint tudjuk, méjnszrímék mást sem tudnak, mint mások sikereit ekézni. Ahelyett, hogy ellesnék a titkainkat és tanulnának tőlünk. Ha nekik is volna Mészáros Lőrincük, Tiborcz Istvánuk, nem állna olyan rosszul a szénájuk, mint most. Ami pedig a járvány kezelését illeti, már a pandémia alatt érezni lehetett, hogy teljesen ki vannak akadva a sikereink miatt. Különösen a világpiaci árnál jóval drágábban beszerzett, ellenben, mint a legújabb vizsgálatok kimutatták, csak igen mérsékelten hatékony (finoman fogalmaztunk) kínai vakcina miatt sápadtak az irigységtől. Nem beszélve a másik magyar sikertörténetről, a szintén drágán megvásárolt, ám többnyire használhatatlan lélegezőnek mondott gépekről.

Van hát miért irigyelni bennünket, s akkor még arról nem is szóltunk, hogy egyetlen európai országnak sincs olyan tehetős külügyminisztere, mint nekünk, magyaroknak. Egyetlen egykori gyarmattartó világbirodalom külügyminisztere sem engedheti meg magának, hogy egy luxusjachton ringatózzon a családjával együtt, egy hétig a tengeren. Nincs nekik pénzük ilyen hívságokra, mert ha volna, akkor már rég nem lehetnének külügyminiszterek.

És akkor most itt van a pedofiltörvény, amely összemossa a gyermekek bántalmazóit a pedofilokkal. Ha máshol nem, Orbán Viktor és Szijjártó Péter pártjában ismerni kellene a kettő közötti különbséget. Az pedig, hogy e két dolognak nincs köze egymáshoz, s mégis ugyanabban a törvényben fogadta el a parlamentben Orbán 133 bátor embere, nettó aljasság, szégyen és gyalázat.

Persze, hogy irigyel bennünket a méjnsztrím, mi mást is tehetne. Nem ma kezdődött ez, nekünk már a tatárjáráskor és Mohácsnál is voltak irigyeink, és ez a helyzet azóta sem változott. Irigyeltek minket az első és a második világháborúban, s nemcsak a hadi sikereinkért, de azért is, hogy milyen jó érzékkel választottunk szövetségest. Már akkor is jók voltunk ebben, érthető, ha nehezen nyelik le, hogy most jó üzleteket készülünk kötni a kínai elvtársurakkal. Olyanokat, hogy ingünk-gatyánk rámegy, de minket ez nem érdekel, mert mi büszke nép vagyunk. Térdet nem hajtunk, lábunk elé nem nézünk, ha kell, ha nem, állva halunk meg. Mi nem tányérból, hanem tenyérből eszünk.

Ezért irigyel bennünket liberális méjnsztrím, ezért indítja ellenünk a globális féknyúzt, mert nem bírják elviselni, hogy nekünk minden sikerül. Bármihez nyúlunk, arany lesz belőle — még mielőtt kámforrá válna.