Már tíz országba lehet utazni a zöld busszal

Kilenc hónap szünet után a FlixBus június 10-én indította újra nemzetközi távolsági járatait Budapestről: kezdetben a környező fővárosokba, Bécsbe, Belgrádba és Zágrábba. A járványügyi intézkedések enyhülésének és az utazási igények növekedésének köszönhetően a járatsűrűség emelkedik és a kínálat mától látványosan bővül.


Újra elérhetők a horvát tengerparti helyek: Zadar, Biograd, Pakoštane, Pirovac, Vodice, Šibenik, Trogir és Split is az úti célok között van. Az éjszakai buszokkal heti kétszer, pénteken és vasárnap kevesebb mint nyolc óra alatt a tengerhez érhetnek az utasok Budapestről. Egy átszállással a hét további napjain is elérhetők isztriai és dalmát nyaralóhelyek.

Július 1-től újra van a FlixBus-összeköttetés Magyarország és Erdély között is. Románia nyugati felének egy sor településére lehet újra utazni zöld távolsági busszal. Kezdetben az útvonaltól függően hetente két-négy alkalommal indulnak Budapestről közvetlen nemzetközi távolsági járatok Kolozsvárra, Marosvásárhelrey, Nagyváradra, Nagyszebenbe, Brassóba, Aradra, Temesvárra.

További európai célállomások is elérhetővé válnak a nyári főszezonban, például Szlovéniában Ljubljana és Maribor, Németországban Berlin és Hamburg, Lengyelországban Varsó és Krakkó, Csehországban Prága és Brno, Szlovákiában Pozsony és Donovaly.

A magyar városok közül Pécs, Harkány, Siófok és Szeged is ismét része a hálózatnak. Pécsről és Harkányból Eszékre és Bécsbe, Siófokról a horvát tengerpartra, Szegedről Bécsbe, Berlinbe, Drezdába, Hamburgba, Temesvárra és Aradra lehet majd utazni.   A FlixBus járatain továbbra is szakértőkkel és a hatóságokkal együttműködésben kialakított higiéniai és biztonsági intézkedések vannak érvényben. A távolsági buszokat rendszeresen fertőtlenítik. A jegyellenőrzés érintésmentes. A szájat és orrot takaró maszk viselése a felszállástól kezdve az utazás teljes időtartamán keresztül egészen a leszállásig kötelező. Erről a FlixBus ügyfelei online jegyvásárláskor, a vásárlás visszaigazolásával együtt kapnak információt. A szabályokat a buszvezetők ismertetik felszálláskor, az előírások a vállalat weboldalán is megtalálhatók.

Ha az utazást valamilyen oknál fogva módosítani kell, az utasok ezt az indulás előtti tizenötödik percig megtehetik.