Szombaton tüntetés Győrött

Közösen szervez tüntetést a helyi ellenzék Borkai Zsolt korrupciós és egyéb ügyei miatt a választás előtti napra, október 12-re Győrött.

„Az utóbbi napokban derült ki, hogy Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere és maffiaköre mire költi az adófizetőktől ellopott korrupciós pénzt: jachton tartott szexpartikra” – adja tudtul Hegyi Szabolcs, a tüntetés bejelentője a Momentum Mozgalom nevében. Az ügyet nyilvánosságra hozó blog arról ír, hogy Borkai jachtos bulijára a polgármesterként tett szívességek ellentételezéseként kerülhetett sor.

A sajtó azóta azt is kiderítette, „hogyan hálózta be egész Győrt Borkai és néhány hozzá köthető ügyvéd, hogyan lopnak ki évente milliárdokat a győriek zsebéből. Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy néhány fideszes teljesen kifossza a várost. Felelniük kell” – olvasható a Momentum-tisztségviselő Facebook-bejegyzésében, majd így folytatja:

„Borkai Zsolt ügye azt is megmutatja, mit jelent valójában Orbán Viktor «keresztény szabadsága»: azt, hogy a Fidesz vezetőinek mindent szabad.

Ezeknek a korrupciós partiknak fogunk véget vetni október 13-án. Átláthatóságot és számon kérhetőséget hozunk az önkormányzati munkába, Győrben és az egész országban.”

A győri tüntetés október 12-én, szombaton délután öt órakor kezdődik a városháza előtt.

Borkai-gate: a győriek szeretnének a polgi szemébe nézni

Százötvenezer felé közelít „az Ördög Ügyvédje” blogportál napi olvasóinak a száma. Természetesen ennél sokkal többen értesülnek naponta a győri polgármester és „harcostársainak” viselt dolgairól, amiről gyakorlatilag az egész magyar elektronikus (értsd: internetes, digitális) sajtó, sőt, már mértékadó külföldi, tekintélyes, nyomtatott lapok (köztük az 1848-ban alapított osztrák Die Presse) is részletesen beszámolnak.

Érdekes módon a többség nem a szaftos, pikáns, szexes oldaláról közelíti Borkai Zsolt (ma még) Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata első emberének, a nagy többség által megválasztott polgármesternek és az egyre terebélyesedő ügyfolyamban fölbukkanó társainak a ténykedését, hanem konkrétnak látszó anyagi oldalait is taglalja.

Természetesen az egykor tekintélyes és nagy példányszámú megyei napilap és a győrieknek készülő nyomtatvány egyöntetűen és szigorúan csak annyit közöl(t) a borkaigate-ről, amennyit a főszereplő kénytelen-kelletlen a helyi tévében fölolvasott, két-három szavanként lesve a minden bizonnyal jogászok és a pártközpont propagandistái által elkészített szöveget.

Ma délelőtt a győri piacon és a buszmegállókban (ott, ahol néhány ember, ismerős, ismeretlen összetalálkozik) egyetlen kérdést feszegettek a saját bevallásuk szerint Borkai-kedvelő, többnyire idős nők és férfiak: „Miért menekült el B. Zs.?” „Hogyan lehet egy kiváló sportember ennyire gyáva, hogy nem képes a szemünkbe nézni?” „Ha ajánlhatnám neki, megtenném: álljon ki a városháza elé, és személyesen kérjen bocsánatot!” „A diadalmas avatások sem a tévéképernyőjéről szokta lebonyolítani.” „Tisztelje meg a választóit, rajongóit azzal, hogy személyes mondja a szemükbe: csúnyán vétkezett.” „A városszerte terjengő anyagi természetű ügyekben pedig vizsgálódjék az ügyészség!” Félő azonban, mondják győriek, semmit sem fog találni…