Az ötven vendéglátóhelyre bővült kör célja, hogy a budapestiek és a fővárosba látogatók új helyeket, ízeket, az eddiginél szélesebb választékot fedezzenek fel, méghozzá szabott áron: 3000, illetve 5000 forintért. Az éttermek garantálják a három fogásból álló menüsorban a lehető legjobb ételeiket erre az alkalomra a világ gasztronómiai palettájából. Csupán egyetlen feltételük van, hogy előre asztalt kell foglalni az interneten. Az eseménysor weboldalán találhatók az éttermek, kiválasztható a sokféle fogásból a menüsor, egyúttal meg kell adni a dátumot, az időpontot és az asztalhoz telepedők számát. A foglalás azonnal nyugtázza a „megszólított” vendéglő.
A megrendelő jól jár, mert a választékhoz most sokkal olcsóbban juthat hozzá.
Alex van Damme a tájékoztató helyszínéül ezúttal az egyik új résztvevőt, a pesti, Krúdy Gyula utcai barátságos kis Don Leone vendéglőt választotta.Fekete András, az üzlet tulajdonosa közgazdász és vendéglátós végzettségű, 13 éve dolgozik a fővárosban. Pénztárcabarát árakra törekszik. Régi magyar ételeket ötvöz olasz különlegességekkel, ami persze nem pizza. Azért, hogy megéljen, rendezvényeket is kiszolgál. A TableFree napokra a többi között bélszínrögöket, lecsópürélevest, libamájas főételt kínál; négy-négy előételből, főételből és desszertből választhat a vendég.
A fogásokhozKovács Antalsommelier ajánlott finom borokat, amelyekért persze külön kell fizetni. A borszakértő elmondta: alföldi emberként kedvence a házi koszt, mint a karcagi birkapörkölt vagy a slambuc – úgy, ahogyan a mama készítette.