Technics lemezjátszó-újdonságok: a kiváló minőség minden előtt

Bemutatta legújabb, közvetlen meghajtású SL-100C lemezjátszóját a Technics. Az új modell is megörökölte a Technics lemezjátszók klasszikus ismertetőjegyeit, a vasmag nélküli, közvetlen meghajtású motort és a rendkívül precíz, S-alakú alumínium lejátszókart. Mindezt az elődjénél sokkal kedvezőbb árért.

Az SL-100C lemezjátszót Audio Technica VM95C hangszedő patronnal szerelték, amely kifinomult zenei teljesítménnyel lepi meg a zene szerelmeseit. A VM95C kúpos tűje gondoskodik a precíz barázdakövetésről és a lemezbe vájt zenei információk részletes begyűjtéséről. Az Audio Technica VM95C műszaki felszereltsége révén kompatibilis a hi-fi erősítők Phono MM bemeneteivel.

Technics lemezjátszóhoz méltón az SL-100C is lenyűgözi használóit a már ismert, vasmag nélküli, közvetlen meghajtású motorjával, amely tökéletesen egyenletes forgási stabilitást biztosít, továbbá a masszív, kétréteges vázával, amely a külső rezgésektől mentes, pontos barázdakövetést segíti a precíz kialakítású, S-alakú alumínium lejátszókarral, amely a legfinomabb zenei részleteket is továbbítja a lemezről. Az automatikus lejátszókar-emelés, amely egy kikapcsolható funkció, a lemez végére érve aktiválódik a barázda végén, hogy megakadályozza a felesleges tűkopást. 

Egy kis történelem: a népszerű, közvetlen meghajtású SL-1200 lemezjátszót 1972-ben mutatták be, és rövid idő alatt a legkeresettebb típus lett, 3,5 milliót adtak el belőle. A 2019-ben megjelent SL-1500C az 1200-as sorozat alapképességeire épült, de a cél egy tisztán hi-fi igényekre összpontosító lemezjátszó kifejlesztése volt, ezért elhagyták az olyan funkciókat, mint a tányért megvilágító stroboszkóp, a tűlámpa vagy az egyedi Technics sebességszabályozás. Helyettük viszont kapott a lemezjátszó egy kiváló minőségű hangfelszedő patront, high-end színvonalú hangszínszabályozást és automatikus lejátszókar-emelést, amellyel könnyen kezelhető, teljes körű szolgáltatást nyújtó lemezjátszót lehetett kínálni a felhasználóknak, hogy a legtökéletesebb élményt élvezhessék lemezeik lejátszásakor.

Ugyancsak most jelentette be a Technics, hogy

az SL-1200MK7 modellel bővül a DJ-lemezjátszóinak a kínálata.

Az új modell a 2019 januárjában bemutatott és a világszerte nagy múlttal rendelkező vinyl lemezes DJ-közösségben gyorsan kedvenccé vált SL-1210MK7 funkcionalitását és egyszerű kezelhetőségét örökölte.

Technológiáját tekintve az SL-1200MK7 fő termékjellemzői megegyeznek a fekete SL-1210MK7-tel, azaz: a stabil forgás nyomatékingadozás nélkül és az erőteljes nyomaték a mag nélküli, közvetlen meghajtású motor révén. A nagy érzékenységű, mégis masszív lejátszókar, amely pontosan olvassa a jeleket a lemez barázdáiból. A nagy merevségű készülékház és a kiváló rezgéselnyelő szigetelés a vibráció alapos kiiktatásáért.

Az indító nyomatékot/fékezési sebességet beállító funkció. A forgási sebességszabályozó funkció a pontos és stabil forgásbeállításhoz. A fordított lejátszás, amellyel a DJ-k még rugalmasabban választhatnak lejátszási stílust. A tűvilágítás nagy fényerejű és hosszú élettartamú LED-del.

A Technics mindkét újdonsága, tehát az SL-100C és az SL-1200MK7 is a jövő hónapban már elérhető Európában.