Kriptotőzsdére mennek a legjobb magyar kortárs művészek alkotásai

Az Interart Alapítvány kezdeményezésére, a legkiválóbb hazai kortárs művészek rövidesen lehetőséget kapnak, hogy alkotásaiknak virtuális másolatai a blokklánc-technológia alkalmazásával megjelenhessenek a kriptotőzsdén. (A portfolio.hu képe öt évvel ezelőtt készült az Art Market Budapesten.)

Az ArtPass.Cards olyan magyar ötlet, mely a világon elsőként kínál nemzetközi és hitelesített informatikai környezetet a kortárs művészmárkák építéséhez a blokklánc-technológia által. Elsőként a legrangosabb hazai művészeti galériák kapnak lehetőséget a legkiválóbb alkotások jelölésére. A kriptotőzsdén megjelenő művészek minden eddiginél nagyobb bemutatkozási lehetőséghez, ismertséghez juthatnak, mi több, tetemes bevételre is szert tehetnek.

A kortárs művészet mára az egyik leglendületesebb fejlődést mutató és legizgalmasabb befektetési formaként számontartott iparággá vált világszerte. Köszönhetően a technológiai újításoknak, a virtuális térben új dimenziók jöttek létre, soha nem látott ütemben fejlődik a kreatív ipari digitalizáció, melyek révén a nagyközönség számára gyorsan megismerhetővé és elérhetővé válnak az egyes műalkotások. Az egyik legértékesebb felvevőpiac Ázsia, rendkívüli érdeklődést mutat az európai kulturális termékek iránt. 

Az Interart Alapítvány kezdeményezésére, a Blockchaineum üzletfejlesztési és technológiai szakértelmére támaszkodva, új digitális infrastruktúra jön létre, és a világon elsőként teremti meg a kiváló minőségű kortárs művészeti alkotások blokklánc-technológián alapuló informatikai platformját. A blokklánc-megoldás révén, a művészek előzsűrizett 20-20 alkotásáról hamisíthatatlan digitális NFT-verzió készül. Mihelyt megjelennek a kriptotőzsdén, az érdeklődők megtekinthetik őket, a befektetni vágyók akár meg is vásárolhatják.

A program számára az Interart Alapítvány szingapúri partnere kínál virtuális környezetet. Az ötletgazda célja, hogy a közeli jövőben mielőbb létrejöjjön és elérhetővé váljék országonként 200 művész egjobb alkotásainak virtuális választéka. Czeglédi Tamás, a Blockchaineum vezetője szerint a magyar kortárs művészek a blokklánc-technológia alkalmazásával a virtuális térből könnyen átléphetnek a kriptovilába, ahol biztonságos, művészbarát, ugyanakkor transzparens informatikai környezetben képviselhetik hazánk mai modern művészetét.