Tejvilágnap: online 11-esek – valódi fociért

Rendhagyó módon ünnepel a Tej Terméktanács. Tekintettel a világban kialakult veszélyhelyzetre, a 45. tejvilágnapot online rendezik meg.

A tej és tejtermékek ünneplésének alkalmából a szervezet újító megoldással, „Tejszív 11-es rangadó” címmel online bajnokságra hívja ki az országot. Holnap, június 3-án egész napos nyereményjátékot szerveznek számos színes programmal, sztárszakácsokkal és közismert emberekkel. A gyerekeket és felnőtteket virtuális tizenegyeslövő-versenyre várják, a legjobbak Xboxot nyerhetnek, és kisorsolnak focilabdákat és egyéb nyereménytárgyakat is.

A tejszív oldalon a Tejszív logó fotójával vagy az arról készült rajzzal jelentkezhetnek az érdeklődők. Ez a logó garantálja azt, hogy egy adott tej vagy tejtermék Magyarországon készült.

Tehát: június 3-án kezdődik a játék, amelyben a gyerekek online tizenegyeseket rúghatnak, az eredményeiket pedig Petur András, a tej-világnapok házigazdája kommentálja. A regisztráció már elkezdődött, a nyerteseket június 4-én sorsolják ki a játék oldalán.

Magyarországon kevesebb tejet fogyasztunk, mint az Európai Unióban: 2018-ban az egy gyomorra jutó fogyasztás hazánkban 54,6 liter, az EU-ban 57 liter volt. A tej és tejtermékek koncentráltan tartalmaznak az emberi szervezet számára fontos, nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat. Naponta legalább fél liter tejet vagy ennek megfelelő tejterméket kellene fogyasztanunk, azaz kb. 10 dkg sajtot, vagy egy-egy krémtúrót, vagy két szelet vajas kenyeret.