A Tetra Pak karácsonyi tejjel segít a nagy családokon

Mostani felajánlásával a nemzetközi nagyvállalat hazai „leánya” azt szeretné elérni, hogy a gyerekeknek és szüleiknek az ünnepekre is biztosítsák az egyik legfontosabb élelmiszert. Sajnos, túlzott népszerűségre tettek szert a cukros, szénsavas italok, holott a tej felbecsülhetetlen szerepet játszik az egészséges táplálkozásban: kalcium és D-vitamin tartalmának köszönhetően segíti a gyerekek megfelelő csontszerkezetének kialakulását, a felnőttek jó egészségi állapotának megőrzését. 

Az átadón az X-Faktor népszerű sztárja, Wolf Kati lepte meg a jelenlevőket ünnepi hangulatot varázsló dalaival. Az ajándékátadás után a budapesti Ybl Palota átriumából vihették el a megajándékozottak a családonként az egy-egy gyűjtőkartonnyi italt.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete egyébként 1987-ben azzal a céllal alakult, hogy segítse az élet és az anyaság tiszteletére nevelést, erősítse a házasságért és a jövő generációért érzett felelősséget. A szervezet ezenkívül vállalja a nagycsaládosok érdekeinek képviseletét, és további célja, hogy egymást ismerő és segítő közösségekké szervezze a hazai nagycsaládosokat.

Székely Hajnalka, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke újságírók előtt elmondta: csak a fővárosban „ezer olyan családot ismerünk, aki az átlagosnál nehezebb körülmények között él, s akinél súlyos gondot okoznak az ünnepi kiadások. Az ajándékba kapott tejjel ezeket a családokat tudjuk támogatni és megörvendeztetni karácsony előtt.”

A szerk. megj.: Az Infovilág szívesen beszámolna hasonló adományokról nem csupán karácsony táján. Tejre, kenyérre, húsra, ruhára, száraz cipőre, meleg otthonra (és még ezeregy másra) egész éven át szükségük van a gyerekeknek, nagy családoknak, akik a folyamatos áremelkedések és a munkanélküliség, a jómódúakat segítő, a kiskeresetűeket figyelmen kívül hagyó személyiadó-rendszer következtében egyre nehezebben élnek, nélkülözni kényszerülnek.  

Az Invitel és a HEGYEM Alapítvány négy évre szóló támogatói megállapodást kötött a hátrányos helyzetű gyermekek 
megsegítésére. A HEGYEM (Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Közhasznú Nonprofit Kft.) célja, hogy a gyermekkor 6 és 12 év közötti időszakában a rászorulók ne éhezzenek, hanem kapják meg az idegrendszer fejlődéséhez szükséges tápanyagokat. Az elégtelen táplálkozás miatt ugyanis a szellemi innovatív értékek későbbi megteremtése szinte lehetetlen. A HEGYEM hitvallását most az Invitel is zászlajára tűzte.

„Azért döntöttünk a HEGYEM támogatása mellett, mert ők nem egyszeri segítségnyújtásban gondolkodnak, hanem 
hosszú távon, a sportok nevelő hatását használva segítenek megtalálni a hátrányos helyzetű gyermekeknek a helyes utat a felnőtté váláshoz – mondta Jagicza Ágnes, az Invitel HR vezérigazgató-helyettese. – A HEGYEM nem csak «ingyen» ad valamit. Az üzenet többről szól: segítünk neked, de neked is van feladatod, sportolj, tanulj, járj 
edzésre, adj rendszert az életednek! Ezt a szemléletet szeretné támogatni az Invitel a HEGYEM-en keresztül – és 
nemcsak pénzzel, hanem aktív együttműködéssel, hogy további támogatókat állítsunk-e nemes cél mellé”.
Az Invitel és a HEGYEM közös karácsonyfát állított az Angyalok Erdejében, ami új kezdeményezés: 500 feldíszített fenyőfa alkotta karácsonyfaerdő a pesti Felvonulási téren, amelyet a köz- és magánszféra együttesen hoz létre. Ötszáz vállalkozás vásárolhatja meg és díszítheti fel a fákat azzal a feltétellel, hogy pártfogásába kell vennie egy-egy nemes célt, amely ezzel a figyelem, a jótékonyság és a szolidaritás középpontjába kerül. A helyszínen bárki felajánlhat pénztámogatást, vagy szavazhat sms-ben a számára legkedvesebb „ügy/ügyek” kapcsán. A legtöbb sms-t elnyerő kezdeményezés ütmillió forintos külön támogatásban részesül. Az Angyalok Erdejéről további információ a weboldalon érhető el.

This entry was posted in Egyéb kategória. Bookmark the permalink.