Tisztújítás a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara élén

Új elnököt, valamint felügyelő bizottsági és elnökségi tagokat választott ma a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara taggyűlése.  Az elnöki poszton Sávos András, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. ügyvezető igazgatója váltja Dale A. Martint, aki a lehetséges három elnöki ciklust kitöltve köszönt le.

Sávos András (a képen) 2017 óta tagja a kamarai elnökségnek, most kezdődő elnöki mandátuma két évre szól, amely meghosszabbítható. Sávos 2015 óta vezeti a német Knorr-Bremse csoporthoz tartozó budapesti vállalatot, amely 1900 dolgozóval fékrendszereket fejleszt és gyárt vasúti járművekhez, ezen a területen anyavállalatával együtt piacvezetőnek számít. A Knorr-Bremse vasúti ágazatának budapesti gyártó- és fejlesztő központja több mint 500 mérnököt alkalmaz. 

Sávos András Dale A. Martint, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatóját követi az elnöki székben, aki 2013 óta vezette az elnökséget; az alapszabály szerint legfeljebb hat évre korlátozott mandátum lejártával már nem volt jelölhető az elnöki posztra. Az ő elnöksége idején alapították a többi között a kamara szakképzési díját, és kezdődött el a fiatal nők körében a műszaki karriert népszerűsítő „TechCsajok” országos rendezvénysorozat. Martin vezetésével vált az addiginál intenzívebbé a kamara a magyar gazdasági kormányzattal, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel (HIPA) folytatott együttműködése is.

A taggyűlés további tisztségviselőket is választott.

A felügyelő bizottság tagja lett a következő három évre: Karl-Heinz Keth, ügyvezető igazgató, Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft.; Mátyásfalvi János, ügyvezető igazgató, Elektromotive Hungária Kft.

A kamara elnökségébe négy új tagot választottak, három-három évre: Fábián Ágnest (Henkel Magyarország Kft., ügyvezető igazgató), Armin Krugot (PricewaterhouseCoopers Könyvvizsgáló Kft. partner), Dale A. Martint (Siemens Zrt., elnök-vezérigazgató), Klaus Windheusert, Commerzbank Zrt., elnök-vezérigazgató).