Történelmi versenyt hirdet gimnazistáknak az Esterházy Magánalapítvány

Az Esterházy Magánalapítvány a 2017/18. tanévre is meghirdette ESTÖRI történelmi versenyét a (szak)gimnáziumok tizedik osztályos tanulói számára. Október 10-ig itt jelentkezhetnek háromfős tizedikes gimnazista csapatok. Az idei verseny témája: Vendégségben az Esterházyaknál – Barokk ünnepek a 18. században.

Soproni versenyzők a tavalyi megmérettetésen.

Máris csaknem száz csapat jelentkezett az ország minden tájáról, köztük határon túli iskolák is beneveztek az kiemelkedő tudást és eredeti ötleteket kívánó történelmi versenybe, amelynek célja, hogy a tanulók önálló ismeretszerzés, kutatás segítségével megismerjék az Esterházy-család történetét, hazánk történelmét, a korszak kultúráját és életmódját.

Az ESTÖRI-verseny első, online fordulóját október végén tartják, a középdöntő jövő február 20–21-én Budapesten lesz, az Akadémia Könyvtárában, a döntőre április 18-án várják a versenyzőket a kismartoni Esterházy-kastélyba.

A versennyel összefüggésben Innovációk és inspirációk a történelemoktatásban címmel az Esterházy Magánalapítvány október 17-én konferenciát rendez a Magyar Tudományos Akadémia nagytermében. Aki szeretne részt venni az eszmecserén, itt jelentkezhet. A konferencia részletes programjáért ide kattintson!