Trump kisdobos, lehetsz úttörő

Amikor Tusványoson egy focidrukker elárulja, hogy kinek szurkol, akkor Amerikában fogják az adást. A CNN hírtelevízióban még a kapcsolat mélysége, sokszínűsége is kibomlik. Ott beszél terveiről ifjabb Donald Trump, a lehetséges amerikai elnök valóságos fiúgyermeke. Nem mond sokat, csak annyit, hogy szívesen lenne New York város polgármestere. A felcsúti, a belvárosi rapszódia után, zene füleinknek az ilyesmi.

Egyszerű dallamvezetés: ez a mi kottánk.

Polgármesterség? Mi az? Egy családtag, ha akar, többet is kérhet. Gyermekként egyházat, iparágat, vejként sok-sok nyertes közbeszerzést. És nem titkolni! Tudja meg a világ, hogy ez jár, mint a húsosfazékhoz a nagykanál.

Az emberek felkészülhetnek barátságos főbíróra, korrupcióval vádolt demokratákra. Talán az Amerika-ellenes Tevékenységet Vizsgáló Bizottság is feltámadhatna. Privatizálni lehetne, majd pénzért mutogatni a Szabadság-szobrot, a Niagara-vízesést. Az állami nyugdíjalapból kaszinók épülhetnének, becsszóra adóznának, és Vajna András György visszakapná az Andy Vajna nevet. Letelepedési kötvényt vásárolhatnának a mexikóiak, és ha tényleg polgármester lesz junior Trump, akkor kiárusíthatnák Brooklyn, Manhattan házait.

Jelentkezés a dolgozószobájában aktatáskával, érkezési sorrendben.

Ha véletlenül, de nem megengedve a demokraták győznének november 8-án, kedden Amerikában, nagy baj akkor sem történne. Addigra, mi magyarok már megnyerjük a magunk csatáját, kiszavazunk mindenkit, még a hazánkat hírből sem ismerőket is. Nem lesz más dolgunk, mint bíróság elé állni, és szakértő véleményekkel alátámasztva, ízekre szedni a liberális, a baloldali vádakat.

Bizonyítani fogjuk, hogy a fényűző romos, a belváros periféria, a vízpart mocsaras, a panoráma mindenkié. A szoba csak sufni, tárolója a franciaágynak, a bárpultnak. Az úszómedence pedig nem más, mint mosogatóedény.

Szóval, Mr. Trump, ránk és az állásra számíthat, mi soha nem hagyjuk cserben a barátainkat. Főként a pártatlan ingatlanbecslőket nem.