Újra eladó „A bárányok hallgatnak” háza

(Szerző: Szabó Gábor / megveszlak.hu) Négy év telt el azóta, hogy a ház, ami A bárányok hallgatnak című filmben fontos szerephez jutott, utoljára gazdát cserélt. Az 1910-ben épült házat 298 500 dollárért kínálják a realtor.com oldalon, ezzel lehetőséget adva, hogy körül tudjunk nézni a 216 négyzetméteres épületben, ahol a Jodie Foster alakította nyomozó elkapta a sorozatgyilkost.

A filmben jó néhány hátborzongató jelenet játszódott le ebben a házban, de a valóságban semmi nyoma sincs a horrornak, vagy lepkéknek és a filmben a ház alagsorában található kút nem is létezik a valóságban. A ház maga a vasútvonal mellett található Perryopolis-ban, Pennsylvania államban. A bejárat előtti teraszról remek a kilátás a vágányokra és a szemben lévő erdős részre.

terasz

A bejárattól az előtérbe léphetünk be, ahonnan nyílik a nappali és a lenti helységek és itt található az az impozáns fa lépcső ami felvisz az emeletre.

bejárat
előtér

Az előtérből nyílik a nappali. A nappalinak mindkét ajtaja hatalmas tolóajtó, így növelve meg a teret. A fotós, aki a hirdetés képeit készítette, még arra is figyelt, hogy a tévén A bárányok hallgatnak egyik reklámképe legyen láthat.

nappali

A nappaliból nyílik egy másik helység, ami jelenleg nemcsak a közlekedést szolgálja, hanem a pihenést is. Lehet itt zenélni, vagy pihenni a kandalló tüze mellett.

közlekedő

A házban az összesen 11 helyiségből négy hálószoba. Ezekből az egyiket örökítették meg fotón. A hálószobába a sok nagy ablakfelületeken bőségesen árad be napfény.

hálószoba

A nappalin kívül van még egy szoba, ahol lehet külön pihenni és tévézni. Sajnos, azt a nagy fekete ládát valószínűleg magával viszi a jelenlegi tulajdonos, holott nagyon jól illik a környezetbe.

tv szoba

Az étkező is különleges. Itt is van egy kandalló és az a beépített szekrény… Jelenleg egy kis asztal áll csak középen, de biztosan elfér ott egy akár 12 személyes nagy családi étkezőasztal is.

étkező

A konyha egyszerre stílusos és modern. A konyhasziget azáltal extravagáns, hogy két külön irányból egészen más.

konyha
konyha

A házban természetesen található dolgozószoba is. Itt is igyekeztek FBI-osra alakítani az enteriőrt, az íróasztalon elhelyezett sapkával és rádióval meg a falon függő képpel, ami megint csak a filmre utal.

dolgozószoba

A ház egyik hibája, hogy csak egyetlen egy fürdőszoba található benne és ráadásul az sem túl nagy; hiányzik legalább egy külön zuhanyozó. Ellenben legalább stílusos és kiválóan jól illeszkedik a ház hangulatához.

fürdő

A ház 3. szintje jelenleg üresen tátong.

felső szint

Van még egy másik terasz, ahol lehet pihenni. A terasz félköríves kialakítása mellett a korlát is igazi csemege.

terasz

A házhoz külön épületként tartozik egy háromállásos garázs. A jelenlegi garázsépület már régen épült. Az 1880-as években Layton Station vegyesbolt és a vasútállomás volt.

garázs

Az udvaron még található egy nagy süllyesztett medence is, ami mellett egy igazi különlegesség áll:

medence

A tulajdonos azt tervezte, hogy a vasúti kocsit medenceházzá alakítja, de ez az átalakítás már elmaradt. Az ötlet értéke benne van az árban.

És végül az egész ingatlan felülnézetből.

medence

A ház 2015-ben jelent meg az ingatlanpiacon és ebben az évben a realtor.com legnépszerűbb háza volt. A jelenlegi tulajdonos 2016-ban vette meg 195 000 dollárért. Most azért akarja eladni, mert nyugdíjba megy és délre költözik.

A különlegesség még a sztoriban, hogy a jelenlegi tulajdonos csaknem harminc évig az FBI-nál dolgoziott. Abban az évben kapta meg az FBI jelvényét, amikor A bárányok hallgatnak című film megjelent.