Városligeti gyermeknap százezrek számára – elképesztően gazdag programkínálattal

Jó negyedszázad óta szervezi a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a főváros önkormányzatával közösen a városligeti gyermeknapot, hogy hátrányos helyzetű gyermekek százezrei és családjuk számára kínáljon színvonalas, kulturált, ingyenes programot. A már hagyományos és igen népszerű programra tavaly kereken 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a pesti Városligetbe. 

Ízelítő az idei gyermeknapi programkínálatból: 

A Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpadán (május 27–28., szombat-vasárnap, 10–19 óra között) fellép Gubás Gabi, az Aranyszamár Színház, Malek Andi és az eSzeMent MeseBand, a ByTheWay zenekar, Tabáni István, a Budapesti Operettszínház és a Magyar Állami Opera művészei, a Kaláka együttes, a New Dance World, Sing Along „Clap&Jump”, az Angel Dance Táncstúdió, Ivett bohóc és Nóri zsonglőr, az Állami Artistaképző Intézet diákjai, az Osztováta Együttes, a Kákics Együttes és a Blinky Ball Kid-Ball Csoport. 

Nemzetek Utcája, május 28., vasárnap, 10–18 óra között. A programon számos diplomáciai képviselet, kulturális intézet mutatja be országa hagyományait, kulturális és gasztronómiai sajátosságait, szokásait. A színes program az idén is táncos, zenés műsorokkal egészül ki a Nagykövetségek Színpadán. 
Nagykövetségek Színpada, május 28., vasárnap, 10–16 óra között. Indonéz és tatár gyerekek előadásai, keleti táncbemutató, orosz néptáncbemutató, latin dalok Rafa, Luzmi, Luis és barátaik előadásában.
Biztonságosinternet-sátor, május 27–28., szombat-vasárnap, 10–19 óra között. A Biztonságos Internet Program (SIP) sátrában a biztonságos internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és fejtörő játékokkal, vetélkedőkkel, tanácsadással és felvilágosító előadással várnak minden érdeklődőt. A programot a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, a Hewlett Packard Enterprise  a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkársága, a KIFÜ, a Quadron Kibervédelmi Kft,, a Gyermekek Szövetsége, a Móra Könyvkiadó, a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület, a Telenor Magyarország, a Televele Médiapedagógiai Műhely Egyesület és a UPC Magyarország támogatja. 
Lovasterápia-bemutató, május 28., vasárnap. A Magyar Lovasterápia Szövetség munkatársai és a gyerekek a nagyközönség számára három lovasterápiás bemutatót tartanak 11, 14 és 16 órai kezdettel.
OTP Bank Kalandpark: az OTP Fáy András Alapítvány OK Központja interaktív pénzügyi játékokkal, érdekes fejtörőkkel és nyereményekkel várja a gyerekeket.
OTP Bank Gyermeknapi Focikupa, május 27–28. Focibajnokság általános iskolások részére. 
Fogászati szűrés a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az OTP Bank Fogászati szűrőbuszában, május 27–28., 10–19 óra között. Ingyenes gyermekfogászati szűrés. A gyerekeket a fogászati busz mellett arcfestés és sok-sok ajándék várja. 
Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nőgyógyászati szűrőkamionja, május 27–28., szombat–vasárnap, 10–17 óra között. A szűrőállomáson orvosi szaktanácsadás és tájékoztatás zajlik. 

Véradás! A Magyar Vöröskereszt véradásra vár minden 18–60 év közötti önkéntest május 27–28-án 11–16 óráig a Vajdahunyad sétányon, a Babarét mellett. A regisztrációhoz személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges. 
Tájfutás: május 27–28., szombat–vasárnap, 10–18 óra között az Olof Palme sétánynál. A szervezők mindenkit szeretettel várnak. 
Csak a Nőknek Magazin és Klub programja, május 27–28., szombat–vasárnap 10–19 óra között
A Csak a Nőknek Magazin és Klub ízekkel, értékekkel, élményekkel várja a családokat. Zöldségfelismerés, mesekirakó és apafoglalkoztató élményeivel lehetnek gazdagabbak a programra ellátogatók. Nyeremények, ajándékok is várnak azokra, akik játszanak velünk. 
Erősember bemutató a Kris-Tár Babatár szervezésében május 28-án, vasárnap 15 órától.  
Mercedes MoKi gyermeksátor a biztonságos közlekedésért, május 27–28, szombat-vasárnap: A Mercedes-Benz Hungária Kft. által indított MobileKids (MoKi) program játékos formában hívja fel a 4–10 évesek figyelmét a biztonságos közlekedésre, illetve szórakoztató módon tudatosítja a gyerekekben azokat a közlekedési magatartásformákat, melyek az önálló közlekedéshez szükségesek. A program megújult honlapja számos érdekességgel, online játékkal várja nem csak a gyerekeket: www.kozlekedjbiztonsagosan.hu.

A széles programkínálat mellett vásárosok és kereskedők különleges, kedvező árú portékákkal várják a látogatókat. (A részletes program május 18-tól a www.gyermekmento.hu weboldalon jelenik meg.)