Vásárolj, fizetni majd ráérsz!

Az új digitális platform, a Supreva, olyan online piactér, amelyik lehetővé teszi a kisvállalkozások tulajdonosainak és a független márkáknak, hogy gyártói áron egy helyen adjanak el és vásároljanak. A hazai piacon úttörőnek számító „Buy Now Pay Later” fizetési megoldásnak (BNPL) köszönhetően a vásárlók akár 60 napos nettó fizetési határidőt is élvezhetnek, miközben a szállítók a megrendelés teljesítését követő 7 napon belül megkapják a termék ellenértékét, jócskán javítva ezzel az ügyletben részt vevők pénzügyi stabilitását. Ráadásul a felület használatával három ország piaca nyílik meg egy kattintással: a román, a bolgár és a magyar piac egyszerre válik elérhetővé a vásárlók és a gyártók számára egyaránt.

A Supreva.com – Market For Business annak ellenére, hogy csak 2021 eleje óta működik, már több mint 6600 vállalkozásból álló online közösséget, valamint több mint 100 000 termékből álló választékot kínál Romániában és Bulgáriában. Az egyedülálló nagykereskedelmi online piactér számos lehetőséget biztosít az eladói és a vásárlói oldalnak egyaránt. A regionális láthatóság, a csökkentett marketing- és reklámköltségek, az előnyös pénzügyi lehetőségek (pl. a késleltetett fizetési megoldás) és az ingyenes szállítás csak néhány példa.

Általános esetben egy kiskereskedő vagy a HoReCa (szállodák, éttermek, kávéházak) -szektorban működő vállalkozás nagyjából 5-6 kulcsfontosságú beszállítóval dolgozik, közülük talán egy-kettő ad legföljebb 30 napos fizetési határidőt. A Supreva esetében alapvetően más a helyzet, hiszen itt az összes beszállító esetében biztosított a 60 napos fizetési határidő, ráadásul külön költség nélkül. Ezáltal a vásárló vállalkozás számára akkora pénzügyi mozgástér kínálkozik, amekkora mindaddig csak korlátozottan volt elérhető.

Ugyanakkor ez a beszállító számára is előny, hiszen a Supreva által biztosított rugalmas fizetési feltételeknek köszönhetően a termékeivel vonzóbbá válhat az online piactéren kívül értékesítő vállalatokhoz képest. Mindezt ráadásul többletkockázatok nélkül éri el, hiszen a pénzt a szállítás követő 7 napon belül garantáltan megkapja a Suprevától.

Kocsis Edmund a Supreva Magyarország ügyvezetője a többi között elmondta, hogy Suprevával szeretnének hozzájárulni a kkv-ágazat támogatásához és a magyar üzleti környezet fenntartható fejlődéséhez egy olyan ökoszisztéma létrehozásával, amelyikben a vállalatok könnyen, kockázat nélkül működhetnek. A késleltetett fizetési megoldást technológiai partnere, a Péntech Kft. segítségével valósítják meg.

A Buy-Now-Pay-Later (BNPL) világszerte forradalmasította az online vásárlást. A PastPay bevezetésével a késleltetett fizetési mód a magyar vállalkozások számára is elérhetővé válik. A vállalkozások mostantól néhány kattintással és további költségek nélkül vásárolhatnak árut online, amit elég 60 nap múlva kifizetniük. Ez különösen változás a vállalkozások számára a pénzügyeik intézésében, emellett az e-kereskedelem eredményeit is javítja a – miként mondani szokták – a magasabb kosárérték, az alacsonyabb lemorzsolódási arány és jócskán megnövekedett kereskedői bevételek elérésével – magyarázta tudósítónknak Berényi Benjamin, a Péntech ügyvezető igazgatója és társalapítója.

A Supreva az év elején erős nemzetközi terjeszkedésbe kezdett, a bolgár piacra lépést követően néhány hete nálunk is megkezdte működését. Az egységes platformon az eladók és a vevők egyszerre férhetnek hozzá a magyar, a bolgár és a román piachoz, ami új lehetőségeket kínál a növekedéshez és fejlődéshez.

A hazai vállalkozásoknak sosem volt még ilyen kényelmes és biztonságos a külföldi piacra lépés, hiszen a felületnek köszönhetően úgy kezdhetnek értékesítésbe a román és a bolgár piacon, hogy semmilyen extra költséget vagy kockázatot nem vállalnak. A vásárlók számára szintén előny, hogy magyar nyelven, forintban vásárolhatják meg a román vagy bolgár gyártók termékeit nagykereskedelmi áron.

A Supreva.com – Market For Business online felületet 2021-ben alapította egy több mint 16 éves tapasztalattal rendelkező, a kereskedelem, kiskereskedelem és banki szolgáltatások területén tevékenykedő vállalkozókból és szakértőkből álló csapat.  

A jelenleg Romániában, Bulgáriában és nemrég óta már Magyarországon is elérhető felület több mint 6600 vállalkozásból álló online közösséget, valamint több mint 100 000 termékből álló választékot tart fenn.