Felnőttképzés esetén is jár a Diákhitel Plusz

A felsőoktatási hallgatók körében rendkívül népszerű félmillió forintos, kamatmentes „Diákhitel Plusz” mellett elérhetővé vált a struktúraváltó felnőttképzésekben részt vevők számára is ez a kamatmentes kölcsön legföljebb 1,2 millió forint erejéig. A koronavírus-járvány munkaerő-piaci hatásait enyhíteni hivatott új, rendkívül kedvező hitellehetőséggel pár nap alatt százak éltek.

A Diákhitel Pluszt struktúraváltó felnőttképzés esetén 18. évüket betöltött, de 55 évesnél nem idősebb résztvevők vehetik igénybe. Az új terméket igénylők is jogosultak a diákhiteleknél 2018-tól bevezetett családtámogatásra. Eszerint a második gyermek megszületése esetén az édesanya diákhitelének a felét, a harmadik gyermek megszületése után a teljes diákhitel-tartozást elengedik.

A Diákhitel Központ a kormány döntése alapján, a koronavírus járvány miatt kialakult gazdasági nehézségek és a munkaerőpiaci turbulencia hatásait enyhítendő, május 1-jétől tette elérhetővé a felsőoktatási hallgatók számára a maximum félmillió forintos, teljesen kamatmentes Diákhitel Pluszt.

A már eddig is elérhető hallgatói hitelek mellett bevezetett új segítség pár hónap alatt rendkívüli népszerűvé vált a diákok között, októberig több mint 25 000 hallgató igényelte és most is naponta 80-100 igénylés érkezik a Diákhitel-központhoz.

A felsőoktatási és felnőttképzési Diákhitel Plusz bevezetése alkalmas és hatékony eszköz arra, hogy a koronavírus-járvány idején rendkívüli segítséget kapjanak a felsőoktatásban tanulók és azok, akik átképzéssel, struktúraváltó felnőttképzéssel kívánják bővíteni ismereteiket, képességeiket.