Jó tizedével nőttek a fizikai órabérek?

A harmadik negyedévben 1318 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó (!) órabére a Trenkwalder hétezer személy béradatait feldolgozó elemzése szerint. Ez 11 százalékos növekedés a múlt év hasonló időszakában mért 1184 forinthoz képest.

A felső kategóriákban jóval alacsonyabb ütemben változtak a bérek: a BDO Magyarország több mint 60, zömmel nemzetközi tulajdonú hazai vállalat mintegy 500 középvezetője esetében 2019 harmadik negyedévéhez képest 4 százalékos bérnövekedést tapasztalt, szemben az egy évvel azelőtti 7,5 százalékkal.

Rendhagyó módon a második negyedév 1350 forintos szintjéhez képest néhány százalékos visszaesést mutatott a fizikai órabérek átlaga. Ezt az átmeneti csökkenést azonban ezúttal egy kedvező változás magyarázza: a harmadik negyedévben – a tavaszi csökkentéseket követően – a legtöbb helyen megkezdődött a létszámok feltöltése, és ismét növekedésnek indult az alacsony beosztású és bérezésű, az elbocsátásokat leginkább megszenvedő betanított munkások aránya.

A statisztikák azt mutatják, hogy továbbra is nagy az eltérés az egyes térségekben tapasztalható bérek között. Észak-Magyarországon, az Észak-Alföldön, valamint a Dél-Dunántúlon 1100–1200 forint között mozgott az átlagos órabér, a Dunántúl középső és északi részén már 1600 forint körül alakult, Közép-Magyarországon pedig meghaladta az 1900 forintot.

A BDO Magyarország ezzel egyidőben több mint 60 nemzetközi cég hazai leányvállalatánál dolgozó 500 középvezető béradatait vizsgálta meg. Az 500–800 ezer forint közötti havi bruttó fizetési sávban dolgozók esetében az éves béremelkedés mértéke alig érte el a 4 százalékot.

A középvezetők körében bizonyos ágazatokban (például turisztika, vendéglátás, rendezvényszervezés) nagyarányú elbocsátások zajlottak a múlt félévben, miáltal jócskán csökkent a béremelési nyomás. Fontosabb volt kedvezőbb bérezésnél a biztonságos munkahely – még a szolgáltató központok esetében is.

Szeptember végére azonban bizonyos ágazatokban újra nő az igény a kívánt képzettségű és tapasztalatú középvezetők iránt. Ennek hatására a munkaerő-megtartás ismét fontos szemponttá válhat, ami a következő időszakban gyorsíthatja a béremelések ütemét.