Veszélyes időket jósol az aranyember

(Szerző: Kárpáti Iván) Orbán azt mondta, veszélyes idők jönnek. A végtelenített migrációs válsághelyzet atyja természetesen mindig rendkívüli állapotban él, nagyon másra nem is tud gondolni, ha baj van, ha nincs.

A hírek szerint Orbán Viktor ma jobbkeze társaságában megtekintette az ország aranytartalékát. Az, hogy közben megvitatták-e Matolcsy Györggyel azt a kis nézeteltérést, hogy mennyire volt világsiker a válság gazdasági kezelése, nem szerepel az állami hírügynökség beszámolójában, az előre be nem jelentett eseményről. Meg jó lenne tudni, diskuráltak-e arról, hogy miközben a kormány a gázra lépett és tovább pörgetné a gazdaságot, fokozva az inflációs nyomást, eközben a jegybank a kéziféket rángatja.

Vagy csak csillogó szemekkel csodálták a 94,5 tonna aranyat a trezorban. Aki ért hozzá, azt mondja, nem ördögtől való ötlet, így spájzolni a jelenlegi világgazdasági helyzetben. Orbán azt mondta, veszélyes idők jönnek. A végtelenített migrációs válsághelyzet atyja természetesen mindig rendkívüli állapotban él, nagyon másra nem is tud gondolni, ha baj van, ha nincs. Mindenre felkészült, nem sokkal kisebb vagyont halmoztak fel már a baráti vállalkozásokban és úgynevezett alapítványokban, jól elszeparálva a mindenkori államtól. Nehogy majd ez a kis nemesfém is elveszítse közvagyon jellegét.

Ki tudja, mi mindennek van még hely a hatvanpusztai könyvtár alatt?