Villanyrobogót kapnak a győri rendőrök – elektromos járműben utazik a Leier Eco-Line

„Meggyőződésem, hogy a jövő az elektromos járműveké, különösképp a városi közlekedésben” – jelentette ki Michael Leier, a társaság vezetője. Az Európai Bizottság által megfogalmazott közlekedéspolitika szerint a városi közlekedésben a hagyományos tüzelőanyaggal működő gépjárművek használatát 2030-ig a mostaninak a felére kell csökkenteni, 2050-re pedig teljesen ki kell küszöbölni. A környezetbarát járművek forgalmazására létrejött Leier Eco-Line Kft. jelenleg elektromos rollereket, kerékpárokat, mozgássérült-kocsikat, sőt 80 km/óra végsebességű nagy robogókat vett föl a kínálatába. A cégcsoport vezetője szerint Magyarországon van üzleti lehetőség az elektromos járművek gyártásában is.

A Leier Eco-Line valamennyi terméke jól felszerelt, könnyen kezelhető, komfortos, gazdaságosan használható, és legfőképpen környezetkímélő. Az összecsukható villanykerékpár révén, amely a gépkocsi csomagtartójában is elfér, leküzdhetők a városi parkolás nehézségei is. Az alternatív járművek a minap nagy sikert arattak a Lotus Retro Veteránautó Szépségversenyen.

Az állami támogatásokat tekintve, a nyugat-európai országok jó példával szolgálhatnak Magyarország számára. Az elektromos járművek térnyerése felgyorsulhat olyan állami, önkormányzati vagy áramszolgáltatók által nyújtott támogatások hatására, amelyek révén a vásárlók kedvező áron, vonzóbb feltételekkel juthatnak környezetbarát járművekhez. Az kedvezményes parkolási lehetőségek ugyancsak vonzóvá tehetik a zöld közlekedési eszközöket. Kecskeméten fél áron, Hódmezővásárhelyen ingyen parkolhatnak a hibrid- és villanyautók.

Heteken belül – Magyarországon elsőként – Győr belvárosában elektromos robogókon és kerékpárokon teljesítenek szolgálatot a városi rendőrök.