Vírus idején videotanár: tananyagok ingyen

A kereken 850 videóval és csaknem 17 000 ellenőrző kérdéssel feltöltött, stabil, megbízható tudásbázist kínáló oldalt, a www.videotanar.hu portált bárki ingyenesen elérheti.

A 10–15 perces videók és tesztek segítségével gyors és hatékony formában lehet átadni a tudást az otthon maradt tanulóknak.

A kormány március 13-án este döntött arról, hogy a koronavírus-fertőzés elterjedésének megakadályozására holnaptól, március 16-tól a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket. A tanároknak folytatniuk kell az oktatást digitális korszak kínálta eszközökkel és lehetőségekkel.

Ebben segít a videotanar.hu, ahol a Nemzeti Alaptantervnek megfelelő felső tagozatos (5-8. osztályos) tananyagok megtalálhatók digitális formában – a testnevelés is az idegen nyelvek kivételével.

A mintegy 850 videóval és csaknem 17 000 ellenőrző kérdéssel – stabil, megbízható tudásbázist szavatoló oldalt bárki ingyen elérheti. A rendszer külön felületet alakított ki a tanároknak és a diákoknak, hogy minden használó a neki fontos tartalmakhoz jusson hozzá.

A 70 tanár és lektor közreműködésével készült oldalon a 10-15 perces videók és tesztek segítségével gyors és hatékony formában lehet átadni a tudást az otthon maradt tanulóknak. A Videótanár évek óta sikerrel és nagy hatékonysággal működik.

A mostanáig elérhető felső tagozatos tananyag mellett a videotanar.hu csapata elkezdte kidolgozni a középiskolásokat segítő tartalmakat is, amelyeket folyamatosan publikál az oldalon. Ehhez a munkához várja olyan vállalkozó szellemű tanárok jelentkezését, akik szívesen megosztanák tudásukat digitális, videós formában.

A http://videotanar.hu/ csapata bízik abban, hogy honlapja segítség a távoktatás, a digitális lehetőségekkel történő tudásátadás feladatának megoldásában, és hasznos eszköz lehet a járvány kihívásival szembenéző pedagógusok kezében.