Visszaszerezheti a Klubrádió a frekvenciáját (?)

A Media1 értesülése szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa két nappal a Klubrádió elnémítása után úgy határozott, máris folytatja a Klubrádió vasárnap éjjelig használt Budapest FM 92,9 MHz frekvenciájának pályáztatását, miután a kormányközeli, tavaly létrehozott LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. is visszavonta jogorvoslatát a pályázatból való kizárása miatt.

Információink hitelességét erősíti, hogy az NMHH Médiatanács weboldalán megtaláltunk egy hivatalos PDF-állományt, melyben az áll, a Médiatanács e heti napirendjén szerepelt „a Budapest 92,9 MHz körzeti vételkörzetű rádiós médiaszolgáltatási lehetőség közösségi jellegű használatára 2020. november 4-én közzétett pályázati felhívással megindított pályázati eljárás folytatása” című napirend.

A Klubrádió ezt a frekvenciát vasárnap estig használhatta, azóta a frekvencia üresen, kihasználatlanul áll: aki odakapcsol, sercegést hall adás helyett.

A Médiatanács idén január közepén függesztette fel a Budapest FM 92,9 MHz frekvencia pályáztatását, ami a Klubrádió szempontjából rendkívül kedvezőtlen fejleménynek bizonyult, hiszen emiatt a Klubrádió pályázati úton sem tudta visszaszerezni frekvenciáját február 14-ig, amikor a médiaszolgáltatási jogosultsága lejárt. Részben ez vezetett oda, hogy a Klubrádió adását le kellett kapcsolni vasárnap éjfélkor az FM 92,9-en és internetre kényszerültek…(A cikk itt folytatódik.)

Az Infovilágban megjelent írások a Klubrádió kálváriájáról és küzdelmeiről.