Vonat elé hajtott – megúszta, de elítélik

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 49 éves nő ellen, aki 2020 őszén öngyilkossági szándékkal hajtott a vasúti átjáróba.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 49 éves terhelt 2020 novemberében egy Győr melletti település határában közlekedett gépkocsijával. Az asszony zaklatott volt, magánéleti gondok gyötörték, ezért a vasúti átjáróhoz érve, a piros jelzés ellenére öngyilkossági szándékkal a sínekre hajtott. A vasúti pályán éppen akkor érkezett a Hegyeshalom felől Budapest felé tartó a gyorsvonat, ami a sínen lévő személyautónak ütközött, kettévágta és lelökte a sínről.

A terhelt a balesetben csodával határos módon nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, és a vonaton sem történt személyi sérülés, azonban a mozdonyban több mint 3 700 000 forint kár keletkezett.

A terheltet a közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt vádolja az ügyészség; tettéért három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a járművezetéstől is tiltsa el a bíróság – tájékoztatta lapunkat dr. Takács Péter főügyész.