Zenei filmfesztivál a bécsi Városháza téren

Bécs városa hagyományosan az idén is meghívja az érdeklődőket a Rathausplatzon megrendezendő zenei filmfesztiválra. Az esemény ingyenes, a filmek mellett pedig a sokszínű kulináris kínálatot is élvezhetnek a látogatók. (Nyitó kép: Christian Jobst felvétele.)

A Bécsi Városháza előtti téren, a Rathausplatzon immáron harmincadik éve láthatnak kulturális témában készült filmeket az érdeklődők. Filmvászonra vitt klasszikus és könnyűzenei koncertek, opera, operett és balettelőadások szórakoztatják a közönséget szeptember 6-ig. A belépés ráadásul ingyenes, csupán előzetes helyfoglalás szükséges. A lelátók helyett a vírus miatt az idén a 164 ideiglenesen kialakított, két-négyfős boxokban élvezhetik a filmeket a kultúra barátai. A naplemente után kezdődő programok között helyet kap például Mozart, Puccini, sok Beethoven mű (a zeneszerző születésének 250. évfordulója alkalmából), és Bartók-klasszikust is találunk a műsoron.

A hatvanöt napig tartó fesztiválra azoknak is érdemes elsétálniuk, akik inkább csak beszélgetnének egy finom vacsora vagy egy hűsítő koktél mellett. Hétféle konyha és egy bár várja a vendégeket minden nap 11–24 óra között. A szervezők azokra is gondoltak, akik ebédidőben látogatnának ki a növényekkel csinosan körberakott, tágas belvárosi térre.

Természetesen a higiéniai szabályokat maximálisan megtartják: minden konyhánál maszkban dolgoznak a szakácsok, a szervezők ötszáz személyt tudnak elhelyezni, és az éttermi részt gondosan elválasztották a mozitól.

A teljes programlista itt, tessék kattintani!