Zsebdoki? – elmés újítás a diagnosztikában

Az INNObyte Informatikai Zrt. olyan komplex egészségügyi digitális mérőeszközt és felhőalapú applikációt fejleszt, amivel lehetővé válik a népbetegségek hatékony kiszűrése, valamint az új típusú betegút-szervezés.

A digitális asszisztens segítségével a „távleletet” azok is megkaphatják, akik nem tudják használni az okoseszközöket. A fejlesztés teljes költségvetése 347,3 millió forint, amiből 191 millió forint európai uniós támogatás.

Az INNObyte PocketDokija olyan integrált digitális egészségügyi mérőeszköznek ígérkezik, amely folyamatosan vizsgálja ügyfelei paramétereit, összefüggéseket keres a népbetegségek kialakulásával és diagnosztizálásával kapcsolatban.

A fejlesztés eredményeként – remény szerint – a felhőalapú alkalmazás tárolja a páciens adatait, orvosainak elérhetőségét, és egy titkosított, szabványos interfészen át (pl. Bluetooth, mobil telekommunikációs vagy WiFi-technológia) továbbítja a „távleletet” a központi adattárba. Az alkalmazás az utolsó mérések adatait okoseszközön tárolja, és a beérkező adatokat összeveti az ügyfél jellemző paramétereivel, majd érthető adattá írja át. Szükség esetén képes értesíteni az egészségügyi ellátó intézményt és az egészségügyi személyzetet, illetve a hozzátartozókat. A fejlesztés egy későbbi szakaszában betegút szervezésére is alkalmassá válhat.

Azok számára pedig, akik nem boldogulnak az okoseszközökkel, az INNObyte Informatikai Zrt. digitális egészségügyi asszisztenst fejleszt, ez az intelligens „beszédrendszer” hasonlít a természetes emberi hangra, képes kérdésekre is válaszolni, ezáltal segíti az ügyfél-központú és részletes információcserét.