Nagytakarítás a győri Tűz utcában

Azt írja dr. Dézsi Csaba András győri polgármester a Facebook-bejegyzésében, hogy «Ezt a munkát is elvégeztük! Felszámoltuk a győri Iszkápa köz (Tűz utca) illegális szeméttelepét, amit „kedves” győri és nem győri emberek összehordtak ott…» (A nyitó képen a sok év óta ismerős látvány.)

Örülök, tisztelt dr. Dézsi Csaba András, a bejelentésének, leginkább pedig a ténynek. És örülök, hogy nem hiába dolgozott annyit lapunk győri munkatársa és fotoriportere: elérte, hogy dr. Dézsiék fölfigyeltek arra a hulladéktelepre, ami sok év óta nyomasztotta az Audi-város II., Újváros kerületének nyugati szélét. Biztos vagyok benne – bár a győri városháza feltehetően rangon alulinak tartotta –, hogy ha az Infovilág (tehát nem a helyi, sem a városi, sem megyei írott, nyomtatott, elektronikus sajtó) nem szorgalmazza a barokk város Tűz utcai szégyenfoltjának megszüntetését, máig nem történt volna semmi.

TEHÁT: ILYEN VOLT MÉG PÁR NAPJA IS:

ÉS ILYEN LETT (foto copyright: dr. Dézsi Csaba András)

Miért írjuk ezt? Nos, azért, mert a magasságos győri városháza vezetői (urai) – kezdve az Adria lovagjától – jelzést adó, majd sürgető cikkeinkre fittyet hánytak, úgy tettek, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Közben az előző polgármestert uralkodásának 13. (!) évében menesztették, jött a professzor úr. Szerkesztőségünk úgy vélte, hogy végre megváltozik az Infovilág és a győri városháza kapcsolata, már csak azért is, mert Dézsi professzor ez év március 14-én ezt írta lapunknak:

„Köszönöm, hogy megkeresett. Sajnálom, egyben elnézését kérem, hogy alpolgármester úr nem reagált a megkereséseire (Szeles Szabolcs – a szerk.). Beszélek vele, hogy ez miért történt így. A levélben szereplő írásaiban áldatlan állapotok láthatók egyes épületekben. Ez egyértelmű. Bármi kérdése van, készséggel állok rendelkezésére…”

Nos, kedves Nyilvánosság, a polgármester levelében ígért reagálás elmaradt: Szeles úr nem jelentkezett, és bizonnyal a polgármester is elfeledte ezeregy bokros teendője közepette, hogy megkérdezze helyettesét. Ha már így történt, felejtsük el! Nem az első eset, hogy a győri városháza a sajtókapcsolatok ápolásáért fizetett munkatársai nem válaszolnak – annak, aki érdemben szóvá teszi a hiányosságokat, és aki szívesen beszámolna a haladásról. (Kaptunk viszont egy kedves, munkánkat méltató levelet a polgármester főbiztosától.)

Miként tesszük most, hogy a polgármester közzé tette a Tűz utcai/Iszkápa közi takarítást, amelynek szükségességéről „csak” ennyiszer írt az Infovilág:

A győri városháza szerint az ilyesmi nem közügy (2019.06.21.)

Győr, Tűz utca: a barokk város szégyene (2019. 07. 19.)

(Győr-)Nyugaton a helyzet változatlan (2019. 07.01.)

Hallgatag városházi hivatalnok, avagy: Győr többet érdemel(ne) (2019.07.18.)

Nem tud az írni… – Nyílt levél Borkai polgármesternek (2019. 08. 29.)

Győr, Tűz utca? – Borkai Úr, elfogadhatatlan! (2019. 10. 11.)

Borkai dacos hivatala – közben gyűlik a szemét a győri Tűz utcában (2019. 10. 25.)

Régi gondok a győri Újvárosban (2020. 02.02.)

Győri sajtótáj a szeméthalom mellett (2020.05.26.)

Győr, Iszkápa köz, Tűz utca: csak a szemét (2020.06.27.)

A patkányok, köszönik, jól érzik magukat (2020.07.27.)

Ígérik a győr-újvárosi patkányfészek eltakarítását (2020.07.31.)

Győr-Újváros, Tűz utca/Iszkápa köz – sokadszor (2020.08.15.)

És a felsorolás nem teljes.