A bíróság szerint is: hazugságban fogant a Political Capital és igazgatója elleni lejárató kampány

(A Political Capital közleménye) A február 17-én kihirdetett elsőfokú ítéletében a Fővárosi Törvényszék helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzet nyomtatott és online kiadásait a Krekó Péter lejáratását megindító múlt év végi cikke miatt. 

Amilyen nagy hanggal állított hazugságokat a Magyar Nemzet Krekó Péter Politiconak adott nyilatkozatáról, olyan néma volt a perben: írásban védekezést nem terjesztett elő, jogi képviselője pedig meg sem jelent a tárgyaláson.

Az ítélet alapján a nyomtatott újság címlapján, valamint az online kiadás nyitólapján a szerkesztőségnek helyreigazítást kell közölnie az ítélet jogerőre emelkedésétől számított öt napon belül. A bírói ítélet által előírt helyreigazítás szövege:

„2020. december 29. napján megjelent, az „Oltásellenességre játszhat a baloldal” című cikkünkben azt a valós tényt, hogy Krekó Péter politikai elemzőként nyilatkozott a Politico című lapnak a koronavírus-járvány, valamint a járvány elleni oltásba vetett alacsony bizalmi szint lehetséges politikai következményeiről, a cikk és a nyilatkozat lényeges elemeinek eltorzításával és elhallgatásával abban a hamis színben tüntettük fel, hogy Krekó Péter a baloldali pártok számára azt a stratégiát javasolja a választásokra, hogy kezdjenek oltásellenes kampányba.

Ezzel szemben a valóság az, hogy Krekó Péter a Politico cikkében idézett nyilatkozatában a baloldali kampány és annak stratégiája szóba sem kerül, és Krekó Péter nem is adott tanácsot a baloldali pártoknak a választási stratégia kapcsán; Krekó Péter a cikkben idézett álláspontjával a magyar kormányt kritizálta, mert az orosz vakcina propagálásával szerinte a hivatalos uniós oltás népszerűségét is aláásta a kormány.”

Krekó Pétert ebben az eljárásban Tóth Balázs és Sepsi Tibor ügyvédek képviseli. A félretájékoztató, hamis hírekre alapított kampány miatt további jogi eljárások is indultak.