A Borkai-ügynek nem a szexvideós része a legsúlyosabb

(Klubrádió) Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Sövetségének (MÚOSZ) elnöke szerint a győri polgármester, Borkai Zsolt botrányának közéleti szempontból nem az intim felvételek a legsúlyosabb részei, hanem a szivárogtató által említett korrupciós ügyek. (Nyitó képünkön: kiásták, föltárták Európa legjobb állapotban megmaradt reneszánsz kori erődítményét, a győri végvár Duna-bástyáját, aztán visszatemették, hogy mélygarázst építhessenek a peremére. Foto: Figyelő/archívum)


A Borkai-botránynak közéleti szempontból nem az intim részletek jelentik a legsúlyosabb elemét, hanem “az ördög ügyvédje” blog szerzője által említett korrupciós ügyek és az, hogy állítása szerint a kéjutak költségét sem saját pénzéből fizette a győri polgármester – mondta Hargitai Miklós, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnöke. Azt már összerakta a sajtó, hogy mi volt ez a hajó, mennyibe kerül a bérlése, és így tovább, tehát teljesen nyilvánvaló, hogy még egy megyei jogú város polgármesterének se telik ilyesmire a fizetéséből, ezt már meg kell magyaráznia Borkainak.

Ez Borkai magánéletének része, ezzel védekezik ő is és a kormánypárt is, ezt a sajtónak is mérlegelnie kell, hogy itt a magánélet szentségéhez fűződő jog vagy a nyilvánosságnak a közszereplők feddhetetlenségével kapcsolatos tájékozódási joga az elsődleges, és ez nem könnyű mérlegelés.

Viszonylag egyértelmű, hogy a sajtónak valamit írnia kell róla, valahogy be kell számolnia. Hargitai Miklós példaként említette a 444-et, amely nem éppen kormánypárti oldal, nagyon visszafogottan kezelték, de a kommentelők minden cikknél erről beszéltek, miközben mondjuk a kormánypárti 888-on vagy a mandineren egyáltalán nem volt erről hivatalosan szó, de a kommentekben szintén uralta a témát. Szerinte azt nem teheti meg egy magára valamit adó sajtóorgánum, hogy ennyire elszakad az olvasói érdeklődésétől.

Az interjút ide kattintva hallgathatja meg.

A nyitó képhez kapcsolódó cikkünk: „Győr többet érdemel – visszatemetett reneszánsz kori kincsek a Duna-kapu tér alatt” tessék kattintani!