A csodát nem várni, művelni kell – nagyszerű emberek fogtak össze gyerekekért

Amikor egy nagyszerű terv megvalósításához nem kalapozásba kezdenek, hanem megkeresik a kezdeményezőkkel egy húron pendülőket, és összefogva előteremtik az anyagi alapokat, na, ez az, amikor művelik – és nem várják – a csodát. A Csodavár Budapest Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóház udvarán így épülhet meg hamarosan az Űrbázis játszótér.

A Csodavárak (Nyíregyházán és Budapesten) egyedülállóan ötvözik a kiemelkedő szakmai színvonalú fejlesztőház és az izgalmas családi élményközpont jellemzőit. Olyan házak ezek, amelyek szakemberek segítségével adnak támogatást és nagyszerű teret a családoknak, amelyekben készség és képességfejlesztés támogatásra szoruló gyerekek élnek.

Minden gyermekben ott rejtőzik a kincs, legyen bár Down-szindrómás, autizmussal élő, hallássérült és egyéb sajátos nevelési igényű, a Csodavárban segítenek, hogy majdan boldog iskolás- és felnőttkor várja őket.

A Budapesten, a XV. kerület kertvárosi részén tavaly megnyílt központ tovább lépne és bővülne egy udvari, az űrutazás tematikáját megelevenítő játszótérrel. A Rejtett Kincsek Down Egyesület, a Rawak Hungary Kft. és művészek népes csapata állt össze, hogy a Csodavár Űrbázis megvalósulhasson.

Egy parádésan megfestett mosdókagyló.

Ma bemutatták az összefogás kézzel fogható, megcsodálható eredményét, és holnap a licitálás végén kiderül mennyi jött is össze a célra. A Ravak mosdókat adott, a művészek 15-öt megfestettek, ezekre lehet licitálni. Holnap a viszonteladók utolsó tétjei után lezárul az akció.

Szabó Győző és Alföldi Róbert összeállt, ezúttal nem színházi munkára, és a fürdőszobai termékeket forgalmazó Ravak Hungary közössége, amely egyébként is támogatja a Csodavárat, most úgy gondolta ez egy különleges lehetőség a 20 éves cégnek. „Nem volt kérdés, hogy a kezdeményezés mellé állunk, hiszen a Ravak életében fontos szerepet játszik a társadalmi felelősségvállalás. A mosdókat a 20. születésnapi partinkon fogjuk elárverezni, és a bevételből remélhetőleg felépülhet ez a különleges játszótér” – mondta el munkatársunknak Vajányi László cégvezető.

Akik művészi munkájukat adták és gyönyörű alkotásokkal segítik az akciót: Agócs Írisz, Alföldi Róbert, Boros Betty, Bukta Imre, Debreczeny Zoltán, ef.Zámbó István, Kádár János Miklós, Szabó Győző, Szeltner Marcell, Szunyoghy Viktória, Timkó Bíbor és Wahorn András.

Az alkotásokban gyönyörködvén a többi között Wahorn András szavai adtak biztatást, hogy mindannyian rendkívüliek vagyunk, valahogyan biztos, hogy kilógunk a sorból, de a csoda bennünk is él.