A Nissan e-NV200 meghódítja Európár

  • A Nissan e-NV200 35 napos, nyolc országot érintő elektromos utazásra indul Európában

  • A túra Barcelonából indul és Norvégiában ér véget, így bemutatva az európai elektromos folyosót

  • A Franciaországot, Belgiumot, Hollandiát, Németországot, Dániát, Svédországot és Norvégiát érintő túra május és június között zajlik. 


A Nissan e-NV200 35 napos európai elektromos túrára indul. Így bemutatva, hogyan járulhat hozzá a fenntartható jövőnkhöz az innovatív, kibocsátásmentes autózás.

Az elektromos járműveket övező egyre nagyobb érdeklődésre mutat rá Lionel Suissa és az Electrip csapata, akik egy 35 napos túrát terveznek az európai kontinensen, mely májusban indul.

 

A franciaországi Lionel egy olyan művészekből álló csoport tagja, akiknek a célja az elektromos mobilitás népszerűsítése illetve az, hogy bemutassák az elektromos autózás örömeit a fiataloknak.

 

A kaland Barcelonából indul, majd követik Európa elektromos folyosóját, hogy végül megérkezzenek Norvégia festői Északi-fokához. Franciaországban az Electrip csapat a Wattwayen, a Le Mans környékén található napelemes energiaellátású úton is áthalad.

Az egyetlen feltöltéssel akár 170 km es hatótávot biztosító* Nissan e-NV200 tisztább és csendesebb szállítási megoldást kínál.

 

Gareth Dunsmore, a Nissan Europe elektromos járművekért felelős vezetője így nyilatkozott: „Ahogy nőnek a Nissan elektromos járműértékesítései, úgy fejlődik a töltőinfrastruktúra is. A vezetők hatótávval kapcsolatos aggodalmak nélkül szelhetik át az egész kontinenst, hiszen immár több mint 4000 nyilvános töltőpont áll rendelkezésükre Európa szerte.”

Lionel Suissa, az Electrip csoport tagja a következőket fűzte hozzá: „Szenvedélyesen népszerűsítem azt a tényt, hogy az elektromos járművek nagyban hozzájárulhatnak a levegő tisztaságához. Úgy gondolom, hogy elengedhetetlen, hogy megmutassuk a fiatalabb generációnak is, hogy mennyire egyszerű és szórakoztató lehet az élet elektromos autókkal. Az Electrip célja, hogy bemutassuk az európai töltőhálózatot, és ráébresszük az embereket, hogy mire is képesek valójában az elektromos gépjárművek. A Nissan e-NV200 pedig ideális jármű az európai kalandunkhoz.”

 

A Nissan 2010 óta az elektromos autózás úttörőjének tekinthető. Ez idő alatt több mint 300 000 elektromos járművet adott el, és a Nissan gyártja a világ legnépszerűbb elektromos autóját is, a Nissan LEAF-et.

A Nissan közkedvelt kibocsátásmentes modelljei közé tartozó e-NV200, a többféle díjjal is elismert Nissan LEAF és NV200 modellek legjobb tulajdonságait ötvözi, és mindenki számára elérhető intelligens mobilitási megoldást kínál. A kibocsátásmentes kishaszongépjármű kilométerenként akár 0,03 euróra lecsökkenthető üzemeltetési költségeket és egy feltöltéssel akár 170 km-es hatótávolságot kínál a vállalkozások számára.

 

Az elektromos kirándulás a „Felvillanyozzuk a világot” nevű új digitális közösségi platformunkat támogatja. A Nissan meglévő közösségi médiafelületeinek és weboldalainak hálózatát kihasználva, az elektromos autók gyártásában szerzett közel egy évtizedes tapasztalataira építve kívánja ösztönözni a fenntarthatóbb, zöldebb életmóddal kapcsolatos eszmecserét.

Az új felület emellett lehetőséget teremt a felhasználóknak a párbeszédre, a Nissannal való kommunikációra, és arra is, hogy hangot adjanak a véleményüknek. A kapcsolódó kampánnyal a Nissan célja, hogy Európa-szerte az elektromos forradalomhoz való csatlakozásra, okosabb és fenntarthatóbb életvitelre inspirálja a nagyközönséget.

 

A Nissan Felvillanyozzuk a világot kampányáról, illetve a vállalat Intelligens Mobilitás iránti elkötelezettségéről az alábbi weboldalon találhat további információkat:

https://www.nissan.co.uk/experience-nissan/electric-vehicle-leadership.html

 

Kövesse az Elecrtrip utazását a Twitteren: #ElectrifyTheWorld.

A Nissan termékeivel, szolgáltatásaival és a fenntartható mobilitás iránti elkötelezettségével kapcsolatos további információkért látogassa meg honlapunkat: www.nissan.eu/experience-nissan.html