A Richter gyógyszergyár kapta az Innovációs Nagydíjat

Orbán Gábor a Richter Nyrt. vezérigazgatója vette át a 2020. évi Innovációs Nagydíjat. Az értékelés szempontjai között döntő volt az innovációból elért 2020. évi gazdasági eredmény. A többi díjazottról és innovációnak elismert további 52 pályázatról szóló kiadvány ezen a linken nyitható meg.

A 2020. évi Magyar Innovációs Nagydíjban a Richter Gedeon Nyrt. részesült, a Terrosa® biológiailag hasonló gyógyszer létrehozásáért. Az oszteoporózis (csontváz-betegség) kezelésére kifejlesztett Terrosa piacra lépése bizonyítja a biohasonló koncepció sikerét, hiszen már az első teljes évben jó 27 millió euró árbevételt értek el.

A 2020. évi Ipari Innovációs Díjban az Additive Manufacturing Technologies Hungary Kft. részesült automatikus felületkezelő berendezés fejlesztéséért és gyártásáért, 3D nyomtatott alkatrészekhez. Tavaly a cég ötvennél gépet gyártott és adott el, amelyből jó 1500 millió forint bevételre tett szert.

Az Ipari Innovációs Díjban a TEQBALL Kft. részesült a TEQ LITE, a tömegesen gyártható, összecsukható asztal létrehozásáért. Tavaly a TEQBALL Kft. 6532 Teq LITE asztalt adott el, amiből 1100 millió forint, a cég teljes tavalyi bevételének csaknem a fele származik.

A Magyar Innovációs Szövetség Startup Innovációs Díjában a 2019-ben alapított Femmetex Hungary Kft. részesült a “this is Redy” intim női alsóneműért.