A Ryanair télen: 15 új útvonal 3,18 millió utas

Jóformán még a tavasz sem köszöntött be, ám a Ryanair légitársaság már ma bejelentette a budapesti téli menetrendjét. Eszerint 46 – benne 15 új – útvonalon hárommillió-száznyolcvanezer utast szállít a társaság; budapesti forgalma negyedével növekszik. Ha a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) kutatását vesszük alapul, amely szerint egymillió utas mintegy 750 munkahelyet tart fenn a nemzetközi repülőtereken, akkor csak a Ryanair 2400 ember munkájáról gondoskodik Ferihegyen.

A Ryanair idei, budapesti, téli menetrendje 15 útvonallal bővül: Bari (hetente 2), Bordeaux (2), Cagliari (2), Catania (2), Cork (2), Göteborg (2), Lappeenranta (2), Lisszabon (3), Luxemburg (3), Porto (2), Poznan (2), Sevilla (2), Tel Aviv (4), Thessaloniki (2) és Toulouse (2). Járatsűrítés várható Budapestről Berlin-Schönefeld (9), Koppenhága (napi), London Stansted (25), Milánó-Bergamo (11) és Prága (9) irányában.

A mai bejelentés szerint a Ferihegyről indulók már 46 Ryanair-útvonalat használhatnak. A társaság bejelentette, hogy ha utasa 3 órán belül az övénél olcsóbb jegyet talál, kifizeti a különbséget, és öt euró/angol font MyRyanair-jóváírást ad. A cég tovább növeli járatai pontosságát; a cél 90 százalék. Javítja a folyamatos ügyfélszolgálatát, a hívó fél két percen belül beszélhet a társaság munkatársával. A Ryanair mai bejelentései között a környezetvédelmi fejlesztések is teret kaptak: szén-dioxid-ellentételezési program, környezetvédelmi partnerségek és öt éven belül műanyagmentesség formájában. A légitársaság mostantól néhány napig kedvezményes áron kínál repülőjegyeket márciusra és áprilisra.