A távolból üzent a Mátrix Mikulása

Nem tud mindenhol ott lenni az idén a Mikulás a COVID miatt kialakult körülmények között. A Mátrix Közhasznú Alapítvány Mikulása minden évben 1000-nél több kisgyermeknek szerez örömet – jótékonysági programok révén boldoggá. A mosoly és az ajándékozás így sem marad el, a finomságok egy részét az egészségügyi távoságtartás mellett juttatja el a rászorulókhoz.


A Mikulás a videómegosztón elérhető videóban üzen, bemutatván, miként készül az ajándékozásra.

A szegedi központú Mátrix Alapítvány www.szeretetcsoki.hu jótékonysági gyűjtőprogramja karácsonyig tart; általa csapatok, családok, cégek segítik az ünnepek előtti jótékonykodást, a rászorulók támogatását. A Mikulás a Szeretetcsoki-programban is példára serkentő szerepet vállalt.
Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöke tudósítónknak elmondta: az idén sem tud az alapítvány mindenhol ott lenni, hogy mindenkinek segítsen.

Viszont minden tehetős jótevőt arra buzdít, hogy ha a környezetében segítségre szoruló családot vagy egyént lát, azt lehetőségeihez mérten támogassa. Nem kell nagy dolgokra gondolni, olykor egy pohár tea, egy meleg sapka is életmentő lehet.