A United Call Centers lett az idei Európai Egyetemi Játékok hivatalos AI partnere

Az idén Magyarországon rendezett nagyszabású esemény valamennyi résztvevője a UCC által kifejlesztett mesterséges intelligencia-/AI-alapú rendszeren keresztül tájékozódhat. Július 12-től közel két héten keresztül Miskolc és Debrecen ad otthont az idei Európai Egyetemi Játékok (European Universities Games/EUG) eseményeinek.

A nagyszabású sporteseményre 40 ország 400 egyeteméről 17 sportág mintegy négyezer sportolója, 900 edző és ezer önkéntes érkezik. A helyszíneken történő eligazodásukat az a mesterséges intelligencián alapuló rendszer segíti majd, amit az United Call Centers a rendezvény hivatalos AI/artificial intelligence partnereként fejlesztett ki és bocsátott a szervezők rendelkezésére.

A feladat összetettségét jól mutatja, hogy az Európai Egyetemi Játékok (EUG) világszerte az egyik legnagyobb amatőr nemzetközi verseny. Magyarországon az 1965-i Nyári Univerziádé óta nem rendeztek hasonló méretű sporteseményt. Az AI-alapú információs rendszer az EUG saját mobilalkalmazásába integrálva érhető el. Rajta keresztül minden erre jogosult sportoló és vendég szabadszavas kérdéseket feltéve, várakozás nélkül juthat hozzá a rendezvénnyel kapcsolatos minden fontos információhoz.

A rendszer hibrid AI-fejlesztésre támaszkodik, vagyis a zárt szakmai adatbázison felül a fejlesztők által jóváhagyott külső internetes forrásokat is felhasznál (például az éppen aktuális szállás-, közlekedési stb. információk elérésére.)

Az 1999-ben alapított, magyar tulajdonú United Call Centers/UCC több mint 50 nyelven, 40 országban működik. Megbízói olyan vállalatok, amelyek a saját területükön kiemelkedő minőséget képviselnek a távközlés, az élelmiszeripar, az energetika, az egészségipar, az e-commerce, illetve az e-mobility területén.